Ansøgningsboom betyder stop for Akademikernes pulje – åbner igen til juni

Den Statslige Kompetencefond er endnu en gang lukket for ansøgninger fra akademikere. Denne gang tog det blot 2,5 dag. Nye midler bliver tilført den 2. juni 2020 kl. 10.00

Allerede fra kl. 00.02 søndag den 1. marts, begyndte de første ansøgninger at tikke ind i fondens ansøgningssystem. Efter blot 37 timer havde vi modtaget 750 ansøgninger til hele fonden. Det svarer til 20 ansøgninger i timen.

Med 850 ansøgninger til Akademikernes pulje lukker denne for flere ansøgninger i nuværende fondspulje periode 1. marts – 31. maj.

Den 2. juni kl 10.00 kan statslige akademikere igen ansøge midler til individuel kompetenceudvikling fra Akademikernes fondspulje. I den næste tremånedersperiode fra juni til august vil der være 11,5 mio. kroner i Akademikernes fondspulje.

Ansøgere får direkte besked

De mange indsendte ansøgninger fra akademikere bliver nu behandlet af Kompetencesekretariatet og Akademikernes fondsgruppe. Alle ansøgere, der har indsendt inden den midlertidige lukning, får i fondssystemet direkte besked, når ansøgningen er behandlet i løbet af de kommende uger.

Akademikere – ansøg til juni

Frem til den 2. juni kl. 10 vil alle ansøgninger fra akademikere blive afvist.

Er du ansat i en akademikerstilling, og overvejer du at ansøge om støtte fra Den Statslige Kompetencefond, så beder vi dig derfor vente med at indsende din ansøgning til juni, hvor der igen er midler i fonden.

Vær opmærksom på, at midlerne fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Ikke første gang

I ansøgningsperiode fra september til december var det også nødvendigt at lukke for akademikeres adgang til Den Statslige Kompetencefond. Dengang gik der otte uger, før de 18,5 mio. kr. i Akademikernes fondspulje var opbrugt.

Sidste gang tog det kun seks dage at tømme Akademikernes fondspulje på 11,5 mio. kr., der var afsat til perioden fra december til slut februar.

Denne gang skulle der ikke mere end 2,5 dag til, før Akademikernes fondspulje på 11,5 mio. kr. endnu engang var tømt.

Næste ansøgningsperiode til Akademikernes fondspulje starter den 2. juni kl. 10, hvor der endnu engang bliver tilført 11,5 mio. kr. til perioden, som løber frem til udgangen af august.

Fire puljer i én fælles fond

Den Statslige Kompetencefond indeholder i overenskomstperioden i alt 172,3 mio. kr. Fondsmidlerne er efter målgruppens andel i staten fordelt i fem puljer (fordelt relativt ift. lønsum).

De fem fondspuljer bestyres af fire centralorganisationers fondsgrupper. Fondsgrupperne råder derfor over hver deres andel af fondens midler:

  • Akademikerne: 84,3 mio. kr.
  • Centralorganisationen af 2010 (CO10): 27,8 mio. kr.
  • Lærernes Centralorganisation (LC): 22,7 mio. kr.
  • Offentligt Ansattes Organisationer (OAO): 37,5 mio. kr.
    OAO’s fondsområde er underinddelt i to puljer, hhv. ’OAO - HK Stat’ og ’OAO – Øvrige’ (3F, HKKF, Fængselsforbundet m.fl.)

Forbehold for ændringer i mulighederne for støtte

De statslige overenskomstparter i fondsgrupperne får løbende information og erfaringer fra ansøgninger i fonden. Dette kan medføre et ændret fagligt fokus i, hvordan midlerne prioriteres.

Som en konsekvens af dette vil der løbende kunne ske justering i positivlister/retningslinjer. Det er derfor en god idé at læse om de aktuelle regler for støtte i positivlister/retningslinjer eller i FAQ’en.