Akademikernes pulje er lukket frem til 1. september

Den Statslige Kompetencefond er lukket for ansøgninger fra akademikere. Nye midler bliver tilført den 1. september 2020 kl. 10.00.

Efter godt 24 timer er Akademiker-puljen i Den Statslige Kompetencefond tømt. Ved udgangen onsdag d. 3. juni blev fonden lukket for akademikere. Det vil den være frem til d. 1. september kl. 10, hvor der igen bliver tilført midler til alle fondens puljer.

Bemærk, der kan fortsat søges om støtte fra de andre fondspuljer. Er du omfattet af en anden overenskomst end Akademikernes, så er det fortsat muligt at søge støtte til din kompetenceudvikling.

Akademikere – vent til september

Vi opfordrer statsligt ansatte akademikere til at vente til d. 1. september, hvor der igen bliver tilført penge til alle fondens puljer.

Fra d. 4. juni og frem til den 1. september kl. 10 vil alle ansøgninger fra akademikere blive afvist.

Er du ansat i en akademikerstilling, og overvejer du at ansøge om støtte fra Den Statslige Kompetencefond, så beder vi dig ansøge i dag eller vente med at indsende din ansøgning til september, hvor der igen er midler i fonden.

Vær opmærksom på, at Den Statslige Kompetencefond først modtager din ansøgning, når den er godkendt af din leder.

Ansøgere får direkte besked

De mange indsendte ansøgninger fra akademikere bliver behandlet af Kompetencesekretariatet og Akademikernes fondsgruppe. Alle ansøgere, der indsender inden lukningen af denne fondsrunde nr. 5, får direkte besked, når ansøgningen er behandlet i løbet af de kommende uger. Beskeden bliver sendt til ansøgeren via fondssystemet, det er også her du finder ansøgningsskemaet.

Midlerne fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Flere puljer i én fælles fond

Den Statslige Kompetencefonds fondsgrupper og -kar ses nedenfor, hvor der også linkes til de faglige organisationer, der har indgået overenskomster i den statslige sektor.

Akademikernes pulje vil være lukket for ansøgninger frem til d. 1. september. Der kan fortsat søges om midler fra de andre puljer.

  • Akademikerne: DJØF, DM, IDA, HOD, GL m.fl. – se den fulde liste her
  • CO10: Politiforbundet, Centralforening for Stampersonel, Dansk Told- & Skatteforbund, Dansk Sygeplejeråd m.fl. – se den fulde liste her
  • LC: Frie Skolers Forhandlingsfællesskab, Uddannelsesforbundet, Danmarks Lærerforening m.fl. – se den fulde liste her
  • OAO - HK Stat: HK Stat, herunder HK Trafik og Jernbane
  • OAO - Øvrige (3F, HKKF, Fængselsforbundet m.fl. herunder fx Serviceforbundet, FAKK, Dansk Jernbaneforbund og Dansk Metal) – se den fulde liste her (undtagen HK Stat)

Er du i tvivl om hvilken overenskomst, du er omfattet af, så se evt. din ansættelseskontrakt, hvor det ofte fremgår, hvilken faglig organisation der har indgået din overenskomst.

Forbehold for ændringer i mulighederne for støtte

De statslige overenskomstparter i fondsgrupperne får løbende information og erfaringer fra ansøgninger i fonden. Dette kan medføre et ændret fagligt fokus i, hvordan midlerne prioriteres.

Som en konsekvens af dette vil der løbende kunne ske justering i positivlister/retningslinjer. Det er derfor en god idé at læse om de aktuelle regler for støtte i positivlister/retningslinjer eller i FAQ’en.