Ansøgningsstop for akademikere – åbner igen til marts

Den Statslige Kompetencefond er igen lukket for ansøgninger fra akademikere. Det tog kun seks dage. Nye midler bliver tilført d. 1. marts.

Efter blot seks dage er Kompetencesekretariatet nødt til at dreje nøglen i og midlertidigt lukke for akademikeres adgang til Den Statslige Kompetencefond.

Med mere end 600 ansøgninger så er der indsendt ansøgninger for flere midler, end der er afsat til akademikernes fondspulje perioden.

Den 1. marts kan statslige akademikere igen ansøge midler til individuel kompetenceudvikling fra Akademikernes fondspulje. I den næste tremånedersperiode fra start marts til slut maj vil der være 11,5 mio. kroner i Akademikernes fondspulje.

Ansøgere får direkte besked

De mange indsendte ansøgninger fra akademikere bliver nu behandlet af Kompetencesekretariatet og Akademikernes fondsgruppe. Alle ansøgere, der har indsendt inden den midlertidige lukning, får i fondssystemet direkte besked, når ansøgningen er behandlet.

Akademikere – ansøg til marts

Frem til den første marts vil alle ansøgninger fra akademikere blive afvist.

Er du ansat i en akademikerstilling, og overvejer du at ansøge om støtte fra Den Statslige Kompetencefond, så beder vi dig derfor vente med at indsende din ansøgning til marts, hvor der igen er midler i fonden.

Vær opmærksom på, at midlerne fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Ikke første gang

I sidste ansøgningsperiode fra september til december var det også nødvendigt at lukke for akademikeres adgang til Den Statslige Kompetencefond. Den gang gik der otte uger, før de 18,5 mio. kr. i Akademikernes fondspulje var opbrugt.

Denne gang tog det kun seks dage at tømme Akademikernes fondspulje 11,5 mio. kr., der er afsat til hele perioden fra december til slut februar.

Den næste ansøgningsperiode til Akademikernes fondspulje starter den 1. marts, hvor der bliver tilført 11,5 mio. kr. til perioden, som løber frem til udgangen af maj.

Fire puljer i én fælles fond

Den Statslige Kompetencefond indeholder i overenskomstperioden i alt 172,3 mio. kr. Fondsmidlerne er efter målgruppens andel i staten fordelt i fem puljer (fordelt relativt ift. lønsum).

De fem fondspuljer bestyres af fire centralorganisationers fondsgrupper. Fondsgrupperne råder derfor over hver deres andel af fondens midler:

  • Akademikerne: 84,3 mio. kr.
  • Centralorganisationen af 2010 (CO10): 27,8 mio. kr.
  • Lærernes Centralorganisation (LC): 22,7 mio. kr.
  • Offentligt Ansattes Organisationer (OAO): 37,5 mio. kr.
    OAO’s fondsområde er underinddelt i to puljer, hhv. ’OAO - HK Stat’ og ’OAO – Øvrige’ (3F, HKKF, Fængselsforbundet m.fl.)

Forbehold for ændringer i mulighederne for støtte

De statslige overenskomstparter i fondsgrupperne får løbende information og erfaringer fra ansøgninger i fonden. Dette kan medføre et ændret fagligt fokus i, hvordan midlerne prioriteres.

Som en konsekvens af dette vil der løbende kunne ske justering i positivlister/retningslinjer. Det er derfor en god idé at læse om de aktuelle regler for støtte i positivlister/retningslinjer eller i FAQ’en.