Menu
Søg

Akademiker-fondspuljen åbner og lukker samme dag

Tirsdag den 2. marts 2021 kl. 10 er der blevet fyldt midler i alle Den Statslige Kompetencefonds fem puljer. Men ved udgangen af samme dag lukker Akademiker-fondspulje desværre igen for ansøgninger.

En mark med mælkebøtter

Opdateret den 2. marts 2021: Akademiker-fondspuljen lukker i dag 2. marts kl. 23.59 for ansøgninger. Midlerne er næsten brugt op. Næste åbning af puljen bliver fastlagt, når OK21 er endeligt indgået. Når tidspunktet er vedtaget, vil det fremgå af denne status.

Når tidspunktet for næste åbning er vedtaget, vil det fremgå af status ovenfor. Følg med på vores LinkedInFacebook og i vores nyhedsbrev.

Den Statslige Kompetencefond har ingen ansøgningsfrister. Alligevel kan der i perioder være lukket for at søge om penge fra puljer. Det er tilfældet for Akademiker-fondspuljen, der i skrivende stund er tømt for de til perioden afsatte midler, men tirsdag den 2. marts 2021 kl. 10 tilfører vi midler til alle fondens puljer.

Resten af fondens fire puljer er åbne

Er du omfattet af en anden statslig overenskomst end Akademikernes, så behøver du ikke vente på, at vi fylder midler i fondspuljerne. Der er fortsat midler i fondens fire andre fondspuljer. Det drejer sig om:

Er du i din ansættelse omfattet af en af de fire åbne fondspuljer, så kan du allerede nu indsende din ansøgning.

To indsatser er allerede åbne

Planlægger du at ansøge om støtte til at styrke dine digitale kompetencer, eller er du fyldt 55 år, så behøver du ikke vente med at ansøge. Fondsgruppen bag Akademiker-fondspuljen har lavet to særlige indsatser for alle, der er på statslig Akademiker-overenskomst. De to indsatser er allerede åbne for ansøgninger.

Læs mere om de to indsatser:

Gør ansøgning klar – men få leder til at vente

Planlægger du at ansøge den generelle Akademiker-fondspulje, så kan du allerede nu gøre din ansøgning klar. Det er dog vigtigt, at din leder ikke godkender ansøgningen, inden puljerne igen er åbne den 2. marts 2021 kl. 10.

Når du indsender din ansøgning, bliver den i første omgang sendt til godkendelse hos din leder. Først når din leder godkender ansøgningen, er den indsendt til Den Statslige Kompetencefond. Det er afgørende, at din leder ikke godkender ansøgningen før puljen er åben, for så bliver din ansøgning automatisk afvist.

Husk, at du ikke må søge om støtte til en aktivitet, der er påbegyndt ved ansøgningstidspunktet. Ansøger du fx den 2. marts 2021, må din aktivitet tidligst starte den 3. marts 2021.

Se alle de generelle regler for støtte eller ofte stillede spørgsmål.

Se fondspuljernes status på fondens side

Det har for vane at gå hurtigt, når Akademiker-fondspuljen åbner op. Sidst gik der ca. et døgn, før de periodisk afsatte midler til puljen blev opbrugt. Og da midlerne fordeles efter princippet for først-til-mølle, så kan det være en rigtig god idé at forberede sig.

websiden om Den Statslige Kompetencefond kan du altid se, hvilken status fondens puljer har – og dermed om de enkelte puljer er åbne for ansøgninger. Puljernes status er til enhver tid markeret i grøn, gul eller rød, hvormed gul indikerer, at en pulje snart lukker.

Ændringer i de fem fondspuljers status annonceres via Kompetencesekretariatets profiler på Facebook og LinkedIn og på fondens webside.

Obs