Menu
Søg

Akademiker-fondspuljen er åben i 14 dage

Den Statslige Kompetencefonds største fondspulje indfører lodtrækning ved næste ansøgningsrunde den 4. oktober 2022.

Hænder på tastatur
Foto af Rupixen fra Unsplash

Ledere der skal godkende ansøgninger til Akademiker-fondspuljen behøver ikke sidde klar kl. 10.00, når Den Statslige Kompetencefond igen fyldes op den 4. oktober 2022.

Ved næste ansøgningsrunde har Akademiker-fondspuljen lodtrækning om, i hvilken rækkefølge ansøgninger til fondspuljen skal sagsbehandles.

Det er kun Akademiker-fondspuljen, der har et lodtrækningsprincip i den kommende ansøgningsrunde. Det er stadig først-til-mølle-princippet, der gælder for Den Statslige Kompetencefonds 4 andre fondspuljer.

Lodtrækningsprincippet betyder, at der kun er 2 ændringer i ansøgningsprocessen:

  • Akademiker-fondspuljen modtager ledergodkendte ansøgninger i perioden fra tirsdag den 4. oktober 2022 kl. 10.00 til tirsdag den 18. oktober 2022 kl. 23.59. Når perioden er udløbet, trækker systemet lod om, hvilke ansøgninger til Akademiker-fondspuljen der skal sagsbehandles først.
  • Ansøgere til Akademiker-fondspuljen kan maksimalt have 2 ansøgninger med i lodtrækningen.

Gælder kun for Akademiker-fondspuljen

Det nye lodtrækningsprincip gælder kun for Akademiker-fondspuljen. For de resterende 4 fondspuljer gælder først-til-mølle-princippet fortsat.

14 dages ansøgningsperiode

Lodtrækning om rækkefølgen i sagsbehandlingen betyder, at lederen ikke behøver at sidde klar til at godkende ansøgninger til Akademiker-fondspuljen ved fondsåbning kl 10.00. Men det er vigtigt, at lederen godkender medarbejderens ansøgning i den periode, hvor puljen er åben for ansøgninger. Det vil sige fra tirsdag den 4. oktober 2022 kl. 10.00 og til tirsdag d. 18. oktober kl. 23.59.

Ansøgninger indsendt til en lukket pulje bliver fortsat afvist og indgår ikke i lodtrækningen.

Maksimalt 2 ansøgninger per runde

Hvis en ansøger har indsendt flere end 2 ansøgninger i løbet af de 14 dage, så filtrerer fondssystemet vilkårligt ansøgninger fra, så kun 2 ansøgninger indgår i lodtrækningen.  

Giver længere sagsbehandling

Med det nye lodtrækningsprincip har lederen 14 dage fra åbningstidspunktet til at godkende medarbejderens ansøgning til Akademiker-fondspuljen. Det har en naturlig indvirkning på Kompetencesekretariatets sagsbehandling af ansøgninger til puljen.

Sagsbehandlingen kan først begynde, når 14-dages perioden er afsluttet, og systemet har trukket lod om rækkefølgen.

Hvor sagsbehandlingstiden tidligere var på op til 2 måneder, kan du nu først forvente at høre fra os op til 2½ måned efter, at puljen åbnede. Det vil sige, at ansøgninger indsendt til Akademiker-fondspuljen kan senest forvente svar i midten af december.

Mere viden om retningslinjerne for Akademiker-fondspuljen

Obs