Menu
Søg

– Hellere søge en gang for meget end en gang for lidt

Kirke- og kulturmedarbejder i Folkekirken, Cecilie Møller Hellemann fra Enghøj Kirke, følte, der skulle ske noget nyt efter 11 år i sin stilling. På trods af stor spændvidde i sine arbejdsopgaver, så manglede hun at blive udfordret, og derfor blev løsningen kompetenceudvikling.

Enghøj Kirke

Cecilie Møller Hellemann

Portrætfoto af Cecilie Møller Hellemann

Der skulle ske noget

”Jeg havde nok taget tilløb i et års tid”, siger Cecilie og fortsætter: ”Der skulle snart ske noget. Enten skulle jeg skifte arbejde, eller også skulle jeg videreuddannes – og jeg havde ikke lyst til at skifte arbejde. Jeg er ikke færdig her endnu. Vi finder hele tiden på nye ting og udvikler forskellige tiltag. Så uddannelsen gav mig ny energi”, fortæller hun.

Cecilie er begyndt på 2. semester af sin diplomuddannelse i rytmisk musik og bevægelse på Det Jyske Musikkonservatorium. Begge semestre har hun fået støtte til fra Den Statslige Kompetencefond.

”Når man er ansat af menighedsrådet, er det selvfølgelig også begrænset, hvor mange midler der er sat af til kursus.”, siger Cecilie. Heldigvis kom hun i tanke om muligheden for at søge Den Statslige Kompetencefond.

Man kan lave kirke på mange måder

”Jeg brænder for det musikalske og har også en musikuddannelse, som jeg ikke har beskæftiget mig så meget med i 15 år, så jeg trængte til en opdatering, siger Cecilie.

”Man kan lave kirke på mange måder. Grundtvig og Brorson er gode, men det er der også mange nye salmer og andre musikgenrer, der er”, påpeger hun. Cecilie drømmer om at starte et børnekor op og udvikle kirkens musicalkoncept med sine nye kompetencer. Derudover har hun også fået mange gode ideer til, hvordan hendes egen undervisning kan udvikles fremadrettet.

”På det personlige plan, har det også givet mig mod og rygrad til at kaste mig ud i flere musikalske arrangementer. Med optagelsesprøven på uddannelsen blev jeg bekræftet i, at jeg kan det her, selvom jeg ikke har brugt min musikalske baggrund i mange år. Det var virkelig fedt”, siger Cecilie. Til undervisningen hver fredag, bliver hun stadig udfordret: ”Jeg er ude af min comfort zone hver fredag, men det er på en god måde” siger hun og griner.

Som at vinde i lotto

”Jeg føler mig enormt privilegeret over at bo i et land, hvor det er muligt, at man, bare qua sin ansættelse, kan søge om penge til uddannelse”, siger Cecilie, som også ser det som et godt argument over for menighedsrådet til at bevillige hende tid til sine uddannelsesmoduler. ”Betingelsen, for at jeg kunne få lov at tage modulerne, var, at jeg fik støtte af Den Statslige Kompetencefond.” fortæller Cecilie, som føler sig meget heldig over den håndsrækning, hun føler, det er: ”Med de betingelser er det jo som at vinde i lotto”, siger hun.

Selvom det var nervepirrende at gå til optagelsesprøve, er Cecilie glad for, hun gjorde det, og fortæller endda: ”Men selv hvis det ikke var lykkedes at komme ind, så gjorde jeg det i hvert fald.”

Til andre som overvejer at videreuddanne sig, er rådet derfor klart: ”Hellere søge en gang for meget end en gang for lidt. Man skal bare kaste sig ud i det, for det bringer kun noget godt med sig.”

Obs