Logo: Kompentencesekretariatet
Søg
Luk menu

– Min arbejdsplads og jeg har fornyet os sammen

Daglig leder i både Taksigelseskirke og Lundehuskirke, Mette Lyshøj Ulrikkeholm, besluttede sig i 2015 for, at det var tid til at finde ny inspiration i sit arbejdsliv. Derfor påbegyndte hun en diplomuddannelsen i ledelse i februar 2016.

lundehus og taksigelses kirkerne
Lundehuskirke og Taksigelseskirke

Mette Ulrikkeholm

Portrætfoto af Mette Ulrikkeholm

”Jeg blev tilbudt den stilling, jeg videreuddannede mig til”

”Jeg startede faktisk på uddannelsen, inden jeg vidste, hvordan den skulle bruges”, fortæller Mette ”men jeg vidste, at jeg syntes, ledelsesvinklen i folkekirken kunne være rigtig givende for flere parter og jeg havde brug for ny inspiration i mit job”.

Derfor startede Mette på diplomuddannelse i ledelse og efter de første to moduler, blev Mettes arbejdsplads opmærksomme på hendes videreuddannelse: ”Kirken syntes, det lød så spændende og tilbød mig at blive daglig leder der. Derfor tog jeg de sidste moduler med hjælp fra min arbejdsplads og Den Statslige Kompetencefond. På den måde blev jeg tilbudt den stilling, jeg videreuddannede mig til”.

Med et eksamensbevis i hånden

Mette fortæller, at Den danske folkekirke kan være udfordrende at navigere i, som medarbejder, på grund af de mange flydende roller og strukturer. Efter en sammenlægning af de to kirker i ét pastorat og med flere års indsigt i den ældgamle organisation, Den danske folkekirke, var et mix af CPH Business og folkekirken slet ikke dumt, siger Mette: ”Jeg kender folkekirken så godt. Jeg har arbejdet i den siden 2008, derfor er det rigtig spændende for mig at forsøge at bedrive noget i denne organisation og gøre den nemmere at navigere i som medarbejder samt skabe et bedre arbejdsmiljø for alle.” Og med et afgangsprojekt om, hvordan hun som daglig leder kan få de to kirker til at udvikle samarbejdet endnu mere, har også Mettes vejleder på CPH Business fået ny viden med, fortæller Mette: ”Når jeg diskuterer med min vejleder, som kommer med ideer, der ikke helt passer ind, kan jeg fortælle, hvordan folkekirken fungerer og sammen finder vi en anden løsning. Derfor lærer vi faktisk begge noget nyt om de mange forskellige måder at bedrive ledelse på.”

Mettes diplomuddannelse er praktisk orienteret, og derfor fungerer uddannelsen nærmest som en sparringspartner for hende som daglig leder, hun siger: ”At sætte teori på praksis, har lært mig den videnskabelige tilgang til, hvordan man er en god leder. Jeg har igennem tiden prøvet at bedrive ledelse, og nu har jeg også snart et eksamensbevis på at jeg er professionel leder.”

”Det giver mening”

”Alt det jeg har lært, har virkelig kunne bruges” siger Mette, og allerede fra starten kunne hun få brugbar viden ud af modulerne: ”Selv et enkelt modul er til gavn, så det er bare om at komme i gang med at søge Den Statslige Kompetencefond. Det er så nemt. Det giver mening, og jeg er ked af, at jeg ikke gjorde det fra første modul”.

Med et kig tilbage på sin rejse, føler Mette sig taknemmelig over sine muligheder og siger: ”Vi er privilegerede, at vi kan få den støtte. Jeg kan nogle flere ting nu og arbejder mere professionelt, så jeg har virkelig lært noget af det og håber, at vi alle får gavn af det. Vi har i hvert fald formået at forny os sammen, ved at lave en ’daglig leder’-funktion og at kirken støttede op om uddannelse viser også at de vil en udvikling.”

Derudover glæder hun sig til at iværksætte nye tiltag sammen i kirkerne: ”Jeg glæder mig til at afprøve og føre konklusionerne fra uddannelsen ud i organisationen.”

Obs
Skjul nyheder