Kompetencespillet - fra strategi til handling

Kompetencespillet er et værktøj, der involverer samarbejdsudvalget, ledere og medarbejdere i en dialog om arbejdspladsens kompetenceudvikling. Læs mere og hent værktøjet.

Kompetencespillet er let at bruge og hjælper jer godt på vej til en færdig kompetencestrategi og gruppeudviklingsplan (GRUS).

Spillets formål er at involvere både medarbejdere og ledere i at udarbejde eller revidere arbejdspladsens kompetencestrategi. Men I kan også bruge spillet til at afdække og imødekomme de konkrete kompetencebehov i fx en mindre gruppe på arbejdspladsen (afdeling, team, kontor mv.) i en gruppeudviklingsplan (GRUS).
 

Et spil i to dele

Spillets workshop 1 (turkis) sætter fokus på en dialog i samarbejdsudvalget (SU) om indsatsområder og principper for kompetenceudviklingsindsatsen på arbejdspladsen set i forhold til arbejdspladsens opgaver, strategiske mål, vilkår og udfordringer. Resultatet er input til en kompetencestrategi.

Spillets workshop 2 (orange) sætter fokus på dialog om gruppens kompetencebehov set i forhold til dens opgaver, mål og rammer. Desuden er der fokus på en uddybning og konkretisering af de ønskede kompetencer. Hvilke og hvor mange aktiviteter skal igangsættes og for hvilke målgrupper? Resultatet er input til en gruppeudviklingsplan.

Klik på billedet for større version 
 

Hent og print Kompetencespillet

Kompetencespillet er som nævnt opdelt i to workshops, hvor den første giver input til jeres kompetencestrategi og den anden giver input til gruppeudviklingsplanen.

I boksene til højre kan du hente de enkelte dele til spillet samt en facilitatorguide, der fortæller nærmere om gennemførelse af spillet.

Det samlede materiale til Kompetencespillet kan også hentes i denne zip-fil

Print ud i stort format - og supplér selv med post-its, tuscher og elefantsnot.

Få hjælp af Kompetencesekretariatet

Spillet kan anvendes som selvhjælpsværktøj, men som statslig arbejdsplads er der også mulighed for at gøre brug af Kompetencesekretariatets tilbud:

  • Præsentation af Kompetencespillet og dets anvendelsesmuligheder for SU, på chefseminar, tillidsmandskurser, personaleseminar mv.
  • Facilitering af en ½ dags workshop for SU i forbindelse med udarbejdelse af ny/revision af kompetencestrategi
  • Facilitering af en ½ dags workshop for én eller flere afdelinger i forbindelse med afholdelse af gruppeudviklingssamtale (GRUS) og udarbejdelse af gruppeudviklingsplan
  • Afholdelse af et opfølgningsmøde, hvor resultater fra workshops og den videre proces drøftes og evt. videre bistand aftales.

Vi ved, at I som arbejdspladser kan have forskellige behov og ønsker, så kontakt os. Vi kan i fællesskab se på, om vi har mulighed for at skræddersy et forløb til jer.

Kontakt os på tlf. 3318 6969 eller info@kompetenceudvikling.dk