Kære læser,
 
Velkommen til vores nyhedsbrev, og tak fordi du læser med!
 
Denne gang handler nyhedsbrevet om sammenhængen mellem strategi og kompetenceudvikling. Du kan blive klogere på, hvad der ligger i begrebet ”strategisk kompetenceudvikling” og på hvordan kompetenceudvikling kan bidrage til at udfolde arbejdspladsens vision.
 
Mine kollegaer, Kirsten og Katja udfolder, hvorfor det er så vigtigt, at statslige arbejdspladser får en kompetencestrategi. En kompetencestrategi binder den røde tråd, fra hvad I vil, til hvad I gør, og sætter dermed rammen for udviklingen.  
 
”Ingen strategi kan lykkes uden strategisk kompetenceudvikling”, siger lektor på CBS, Frans Bevort, der forsker i organisations- og kompetenceudvikling. Se videoen, hvor han udfolder den pointe.
 
Derudover byder nyhedsbrevet på tre meget forskellige, meget spændende cases om strategisk kompetenceudvikling i praksis.
 
Du kan læse:
God læselyst og nyd foråret!

Anne-Kathrine Mandrup, konstitueret sekretariatschef,
Kompetencesekretariatet 

Frans Bevort: Ingen strategi kan lykkes uden strategisk kompetenceudvikling

Frans Bevort er lektor på CBS, hvor han beskæftiger sig med HRM, strategi, organisations- og kompetenceudvikling. Før forskerkarrieren arbejdede han i 25 år med HRM bl.a. som HR-leder i DI, PFA og Radiometer. Læs med her, hvor Frans deler sine bud på, hvordan man bedst kan arbejde med kompetenceudvikling som del af strategiarbejdet. 
 
Se video og artikel

Det handler om den røde tråd!

Chefkonsulenter Kirsten Lotze og Katja Munkholm Nielsen fra Kompetencesekretariatet rådgiver statslige arbejdspladser om strategisk kompetenceudvikling. Læs med, og få deres bud på hvad der er vigtigt for, at strategisk kompetenceudvikling lykkes.
 
Læs interview

Nye indsatser, nye kompetencer: Kompetenceudvikling for Rigspolitiets AC’ere

For at styrke sine strategiske indsatsområder og løfte deres AC’ere til nye højder, har Rigspolitiet de sidste fem år gennemført et omfattende udviklingsprojekt for AC’ere. Det har styrket medarbejdernes muligheder for en mere systematisk kompetence- og karriereplanlægning. Fællestillidsmand Per-Martin Petersen og centerchef Niels Bostrup ser tilbage på et spændende forløb, der har gjort AC’erne mere strategiparate.
 
Læs interview

Kunsten at bygge en kompetence

Robotterne kommer – ja, faktisk er de her allerede – og enhver ansvarlig virksomhed må udvikle deres kompetencer til at passe til en digitaliseret virkelighed. Det gælder ikke mindst Sikkerhedsstyrelsen, der har ansvaret for teknisk sikkerhed i Danmark. Tillidsmand Karin Karstens Mølhave og teamleder Lena Toft fortæller her om et succesfuldt kompetenceudviklingsforløb, hvor styrelsens ledere og medarbejdere i et tæt samarbejde udvikler kompetencer klods for klods.    
 
Læs interview

SOSU Nord: Hold fast i udviklingsperspektivet – også når det er stramt

Det betaler sig at holde fast i den strategiske kompetenceudvikling – også når krisen kradser, og fundamentet for det strategiske arbejde med udvikling ikke er til at få øje på. Det er erfaringen fra SOSU Nord. Nogen gange kan det lige frem være løsningen.  
Læs interview

Aktuelle inspirationsmøder

Du kan tilmelde dig to typer af inspirationsmøder, hvormed du får en introduktion til:  ”Jeg har deltaget i inspirationsmøde med Kompetencesekretariatet, hvilket gav en masse ny viden og inspiration til at bruge dem endnu mere. I mit lederteam har vi efterfølgende haft et møde med to medarbejdere derindefra, som gav os inspiration til målrettet at arbejde med kompetencestrategi i afdelingen. Mødet skabte så stort kendskab til mulighederne i sekretariatet, at jeg henviser kolleger på lederuddannelser til at kontakte Kompetencesekretariatet for at få sparring.”
Anita Brusen, daglig leder i Søfartstyrelsen
 

Status for Den Statslige Kompetencefond 

Der er midler at søge i fire af fondens fem puljer. Se aktuel status
Facebook
LinkedIn
Website
Kompetencesekretariatet er de statslige overenskomstparters fælles sekretariat for kompetenceudvikling
kompetenceudvikling.dk