Logo: Kompentencesekretariatet
Søg
Luk menu

OK21 indsats: Sammen om Udvikling

Sammen om Udvikling er en særlig OK21-indsats, hvor statslige arbejdspladser bliver klogere på, hvordan arbejdspladsens udfordringer bliver imødekommet med konkrete tiltag til kompetenceudvikling på arbejdspladsen. Vi samskaber og udvikler værktøjer og koncepter til at forbedre strategisk og systematisk kompetenceudvikling. Indsatsen er aftalt i den statslige overenskomst OK21.

En bøge spire

Sammen skaber vi målrettet, strategisk kompetenceudvikling

I perioden frem til april 2024 gennemfører Kompetencesekretariatet en række workshops med arbejdspladser fra skoleområdet, Forsvaret, driftsstyrelser og kulturområdet. Vi samskaber, indsamler erfaringer og sparrer for i sidste ende at udvikle et værktøj til strategisk og systematisk kompetenceudvikling – skræddersyet til hver af de fire brancheområder.

Indsatsen omfatter skoleområdet, driftsstyrelsesområdet, Forsvaret og kulturområdet. Hver af de 4 branchesider bliver løbende opdateret med nyt fra hvert område, i takt med at indsatsen folder sig ud.

Sammen om Udvikling er desuden et godt eksempel på den rådgivning, som Kompetencesekretariatets rådgivningsteam tilbyder til statslige arbejdspladser. Hør, hvordan vi kan hjælpe din arbejdsplads:

"

Jeg ser særligt frem til at få et konkret værktøj med hjem, det er det, det hele går ud på, men jeg ser faktisk også frem til udvekslingen med de andre, der deltager i forløbet.

– Andreas Nørretranders, tillidsrepræsentant og lærer på Viby Friskole

Indsatsens 4 faser til skræddersyede redskaber

Sammen om udvikling består af 4 faser, hvorigennem vi samskaber et slutprodukt, som skal gøre det nemmere at arbejde med strategisk og systematisk kompetenceudvikling på statens arbejdspladser. I samarbejde med 4 statslige brancheområder bliver hvert redskab skræddersyet til præcis de vilkår og udfordringer, der gældende på området. Læs nedenfor om de 4 faser i indsatsen.

1

Behovsafklaring

I den første fase skal vi opnå en fælles forståelse af, hvad udfordringerne er inden for den konkrete branche. Vi indsamler og deler viden om, hvordan pilotarbejdspladserne arbejder med kompetenceudvikling.

Første fases aktiviteter og output

2

Fra viden til værktøj

I projektets anden fase tilpasser pilotarbejdspladserne de værktøjer, de i forvejen har, eller udvikler helt nye værktøjer. Fokus er på de konkrete behov, der skal sikre at kompetenceudvikling tager afsæt i arbejdspladsens mål.

Anden fases aktiviteter og output

3

Afprøvning af værktøj

I tredje fase afprøver pilotarbejdspladserne værktøjet i deres organisationer. De indsamler erfaringer med virkning og effekt af de sammenskabte løsninger.

Tredje fases aktiviteter og output

4

Evaluering

I den sidste fase gennemfører vi en kvalitativ evaluering af hele projektforløbet. Vi kortlægger effekten af de sammenskabte løsninger og deres værdi for den enkelte medarbejder og arbejdspladsen som helhed.

Sidste fases aktiviteter og output

Slutprodukt: Et målrettet værktøj til strategisk kompetenceudvikling

Kontakt

Har du spørgsmål om indsatsen, så er du meget velkommen til at kontakte projektleder, Sarah Rettig Hovmand.

Sarah Rettig Hovmand

Konsulent
Obs
Skjul nyheder