Logo: Kompentencesekretariatet
Søg
Luk menu

Din kompetenceudvikling behøver ikke gå i stå i denne tid – hold fokus med digital læring

I øjeblikket bliver mange kompetenceudviklingsaktiviteter udskudt pga. coronasituationen, mens andre tranformeres fra at være fysisk tilstede til digital kompetenceudvikling. Det er nærliggende at overveje, hvorvidt digital læring kan indtænkes i tilrettelæggelsen af nye og kommende kompetenceudviklingsaktiviteter.

Her er et par råd til, hvordan du øger effekten af digital kompetenceudvikling og hvordan du fra din hjemmearbejdsplads kan opretholde fokus på din kompetenceudvikling og egen læring.

  • Overvej fremtidig kompetenceudviklingDen nuværende situation, hvor en del arbejder hjemmefra og hverdagen dermed er blevet forandret, kan give anledning til at tænke over, i hvilken retning du skal ift. din kompetenceudvikling.
    Skriv disse tanker og ønsker ned – så har du påbegyndt din forberedelse til næste MUS eller udviklingssnak med din chef.
     
  • Prøv kræfter med digital kompetenceudviklingDer findes et hav af muligheder for digital kompetenceudvikling, som du kan deltage i fra din hjemmearbejdsplads. For eksempel er der mange kurser på Campus, i AMU-systemet, Coursera m.fl. Nogle kurser er gratis og kan påbegyndes med det samme, mens andre har et kursusgebyr.
     
  • Digital kompetenceudvikling bør også være strategiskUanset hvilken form for kompetenceudviklingsaktivitet du foretrækker, så skal det gerne hænge sammen med din arbejdsplads’ strategi og mål samt medarbejdernes generelle markedsværdi (employability). Vi anbefaler, at ledere og medarbejdere drøfter formålet og sammenhængen mellem kompetenceudviklingsaktiviteten og opgaveløsning.
     
  • Del gode digitale læringsaktiviteter med kollegaerneHar du selv deltaget i et spændende webinar, e-læringsforløb eller lign. opfordrer vi til, at du deler det med dine kolleger. Send et link, del din inspiration eller inddrag på anden vis dine kollegaer. Det kan også være en god idé at arrangere et virtuelt møde, hvor I drøfter, hvordan den nye viden kan bidrage til løsning af jeres opgaver.
     
  • Optimer udbyttet af kompetenceudvikling – også når det er digitaltDet er også vigtigt at have fokus på, hvad der skal ske både før og efter selve kompetenceudviklingsaktiviteten. Før er det vigtigt at drøfte og aftale, hvordan nye kompetencer vil kunne styrke kvaliteten i opgaveløsningen. Efter kompetenceudviklingsaktiviteten skal medarbejderens nye kompetencer afprøves og bruges i konkrete arbejdssituationer og her er det en god ide at aftale, hvordan dette skal foregå i samspil med kolleger og leder.

Husk at du kan søge støtte til kompetenceudvikling gennem Den Statslige Kompetencefond – det gælder også online kompetenceudvikling.

Se det samlede indhold om Den Statslige Kompetencefond.

Vidste du, at Kompetencesekretariatet også yder rådgivning og tilbyder workshops?

Vi har stor viden om strategisk kompetenceudvikling, tilrettelæggelse af kompetenceudvikling med effekt, både MUS og GRUS og meget meget mere.

Kontakt Kompetencesekretariatet og hør om dine muligheder.

Obs
Skjul nyheder