Menu
Søg

Bliv Faglært

Med støtte fra Bliv Faglært kan statslige arbejdspladser betale fuld løn til ansatte, der tager en erhvervsuddannelse. Indsatsen støtter også forløb, der leder medarbejderen på vej til at blive faglært.

Kommende informationsmøde

Kom til et uforpligtende online informationsmøde den 2. oktober kl. 13:30-14:30 og hør om den nye indsats for OAO-ansatte i staten Bliv faglært.

5 trin til fondsstøtte

Bliv faglært: Følg de 5 trin, og ansøg om lønkompensation.

1

Afklar om indsatsen er for dig

Skal din arbejdsplads søge støtte fra Bliv Faglært, så kræver det, at du er omfattet af en statslig overenskomst under Offentligt Ansattes Organisationer (OAO).

Se alle 4 kriterier

2

Find uddannelse – eller del af uddannelse

Bliv Faglært støtter to typer af uddannelsesforløb. Din arbejdsplads kan søge støtte til hele din erhvervsuddannelse eller til en del af erhvervsuddannelsen. Det er vigtigt at vide, hvor meget uddannelse I vil søge støtte til.

Læs om de to veje til at blive faglært

3

Få vurderet dine kompetencer

Hvad enten din arbejdsplads ansøger om støtte til en hel erhvervsuddannelse eller et På-vej-til faglært-forløb, så kræver det, at du får vurderet dine kompetencer i en realkompetencevurdering (RKV). Det er erhvervsskolen, som laver realkompetencevurderingen, og den er vigtig, for den kan forkorte dit uddannelsesforløb.

Læs om realkompetencevurdering

4

Få en uddannelsesplan og en uddannelsesaftale

Når erhvervsskolen har vurderet dine kompetencer, vil de efterfølgende kunne hjælpe dig og din arbejdsplads med at få lavet en uddannelsesplan og en uddannelsesaftale.

Læs mere om uddannelsesplan og -aftale

5

Ansøg

Ansøgningsskemaet kan udfyldes af medarbejderen, lederen eller en tredje person – fx fra HR. Det vigtige er, at såvel medarbejder som leder er enige om at ansøge. Ansøgningen er opdelt i to dele. Først ansøger du, og derefter bliver du guidet til at sende dokumentation. Start ansøgningen via linket nedenfor.

Udregn støtte

Ønsker du en indikation af, hvor meget I kan opnå i støtte, så udfyld formularen nedenfor.

Tilskuddet fra Bliv Faglært udbetales til arbejdsgiver, så medarbejder kan modtage sin sædvanlige løn under uddannelsesforløbet.

Udfyld formular og se støttebeløb

Kontakt os

Bliv ringet op og hør om dine muligheder for støtte fra indsatsen Bliv Faglært.

Udfyld og bliv ringet op

Bliv ringet op, og hør om Bliv Faglært

"*" indikerer påkrævede felter

Navn*
Navnet på din arbejdsplads.

Sølvi Rask
Fondsrådgiver
René Hansen
Fondsrådgiver
Obs