Menu
Søg

Skoleudvikler: Sammen om Udvikling på skoleområdet

Skoleudvikler er skoleområdets temaside i den særlige OK21-indsats Sammen om Udvikling. Her kan du løbende følge med, når de deltagende skoler udvikler værktøjer, som skal styrke arbejdet med strategisk og systematisk kompetenceudvikling på deres arbejdspladser.

Farvefoto af person der rækker hånden op i noget der ligner et skolelokale

Skoleudvikler

Sammen om Udvikling

På indsatsens samlede temaside, finder du mere information om indsatsen.

Følg med i processen, når 8 skoler samskaber og bliver klogere på, hvordan de omsætter arbejdspladsens faglige mål til konkrete udviklingsplaner for den enkelte.

De deltagende skoler er:

Igennem 4 faser vil skolerne dele erfaringer, og i fællesskab udvikle konkrete løsninger, der i sidste end skal føre til et eller flere værktøj, som styrker strategisk og systematisk kompetenceudvikling på deres arbejdspladser.

De 4 faser i forløbet består af en række workshops, der alle bliver faciliteret af konsulenter fra Kompetencesekretariatet. Læs mere om forløbets 4 faser via linket nedenfor.

Skal din skole være med?

I skrivende stund er der 8 deltagende skoler, og der er plads til flere. Som pilotarbejdsplads i indsatsen får I mulighed for at få gennemarbejdet jeres processer og tilgange til kompetenceudvikling. I sammenskab med ligesindede institutioner, og med kyndig vejledning fra vores konsulenter, vil vi samskabe løsninger, der øger værdien af jeres initiativer til systematisk og strategisk kompetenceudvikling.

Skal din skole være pilotarbejdsplads, så skal skolen blot være omfattet af den statslige overenskomst – såsom efterskoler, lilleskoler, friskoler og privatskoler. Kontakt os, og hør om din skoles muligheder.

Sammen om Udvikling er aftalt og finansieret igennem den statslige overenskomst. Det betyder, at jeres deltagelse allerede er betalt.

Første workshop: Vidensgenerering

Den 11. maj 2022 blev den første workshop på skoleområdet gennemført. På workshoppen blev pilotarbejdspladserne introduceret til indsatsen. Skolerne fik anledning til at sparre og indsamle viden om udfordringer med strategisk og systematisk kompetenceudvikling, som der skal arbejdes videre med i de kommende workshops.

Temaet for den første workshop var vidensgenerering, hvor fokus var på at opnå en fælles forståelse af, hvad udfordringerne er inden for skoleområdet. De deltagende skoler delte erfaringer og viden om, hvordan skolerne arbejder med kompetenceudvikling. Deltagerne havde et særligt fokus på, hvordan kompetenceudvikling kan underbygge skoleudvikling.

Workshoppen blev afviklet hos Kompetencesekretariatet, der også stod for facilitering af workshoppen.

Video fra første workshop

Se videoen fra første workshop på skoleområdet, hvor deltagere fra Viby Friskole bl.a. fortæller om de udfordringer, de oplever og ønsker, at det kommende redskab skal hjælpe dem med at imødekomme.

Næste fase: Fra viden til værktøj

Næste gang pilotskolerne mødes vil der være fokus på at tilpasse de værktøjer, de i forvejen har, eller udvikle helt nye værktøjer. Dermed tager pilotarbejdspladserne hul på projektets anden fase ‘Fra viden til værktøj’, der forløber over et kommende seminar.

Del dine erfaringer om kompetenceudvikling

Sammen om Udvikling er en samskabelsesindsats, og derfor er vi også interesseret i at høre dine holdninger og erfaringer med kompetenceudvikling på din arbejdsplads. Det vil derfor være en stor hjælp, hvis du vil besvare de 4 spørgsmål i spørgeskemaet nedenfor.

Besvarelsen er anonym.

Spørgeskema

Kontakt

Har du spørgsmål om indsatsen, så er du meget velkommen til at kontakte Sarah eller Lisbet.

Sarah Rettig Hovmand
Konsulent
Lisbet Aabye
Fondsrådgiver
Obs