Logo: Kompentencesekretariatet
Søg
Luk menu

”Jeg har fået fyldt værktøjskassen godt op”

Viceskoleleder Niels Henrik Hørlück har som 61-årig taget en diplomuddannelse i ledelse, som ruster ham til at varetage sit nuværende job bedst muligt, men også de arbejdsmæssige udfordringer, der måtte følge efter. For han har ingen planer om at forlade arbejdsmarkedet lige foreløbig.

Portrætfoto af Niels Henrik Hørluck, der sidder ved sin computer.

”Efter nogle år som viceskoleleder kunne jeg se, at jeg havde brug for yderligere kompetencer. Derfor kastede jeg mig på eget initiativ, men med fuld opbakning fra min skoleleder og skolebestyrelse, over uddannelsen ’Diplom i Ledelse’ på Københavns Professionshøjskole,” fortæller 61-årige Niels Henrik Hørlück, der siden 2015 har været viceskoleleder på den kristne friskole Alme Skole i Græsted ved Sjællands nordkyst.

Input af ny viden

Han startede op på diplomuddannelsen i 2018 og har, fraregnet Coronaårene, taget et fag pr. semester. I dag er han næsten i mål og mangler kun den afsluttende specialeopgave, som han endnu ikke har fundet tid til at indpasse i en travl hverdag. Og den nye viden gør allerede god gavn på arbejdspladsen, understreger han.   

”Uddannelsen har overordnet set bevidstgjort mig om det at være leder. Jeg har haft stor glæde af det store input af fagviden og den løbende erfaringsudveksling med andre deltagere på de forskellige hold. Jeg har i det hele taget fået fyldt værktøjskassen godt op med redskaber til at varetage de udfordringer, jeg møder i mit lederjob,” siger Niels Henrik Hørlück.

Ingen stress

Han fortæller, at skolen har betalt en del af udgifterne til uddannelsen og samtidig dækket de nødvendige fridage, så han fik tid til at studere og kunne fastholde fuld løn. Den Statslige Kompetencefond har finansieret resten.

”Der har været ganske meget læsning og opgaveskrivning undervejs, og det har også krævet en vis portion fritid at få brikkerne til at falde på plads. Uddannelsen har dog været enormt spændende hele vejen, og jeg har gennemført i et fornuftigt tempo uden stress,” siger Niels Henrik Hørlück, der ikke tøver ikke med at anbefale andre omkring de 60 til at kaste sig ud i kompetenceudvikling af kortere eller længere varighed.

”Jeg er sikker på, at de fleste mennesker godt ved med sig selv, om de har overskud til at lægge mere ny viden på eller ej. Jeg tror til gengæld også, at de faglige og personlige input, man får via et kompetenceudviklingsforløb, meget ofte vil tilføre en masse ny energi og virkelyst, som gør arbejdslivet sjovere for én selv og betyder, at man på alle måder kan holde sig skarp helt frem til pensionen.”  

Godt rustet til fremtiden

Niels Henrik Hørlück har endnu ikke afklaret, hvornår han selv går på pension, men det er heller ikke så afgørende, understreger han. 

”Det vigtige er, at jeg udvikler mig fagligt og personligt, så jeg kan varetage mit job bedst muligt så længe jeg har det. Jeg forventer ikke at være gammel og træt, når jeg rammer min officielle pensionsalder som 67-årig, og vil gerne fortsætte med at gøre en forskel lige så længe, jeg kan. Om det så bliver i et deltidsjob på min nuværende skole, som leder i andet regi, frivillig i en forening eller noget helt fjerde, ved jeg ikke. Men jeg ved så meget, at de nye kompetencer, jeg nu har fået inden for vesten, har rustet mig godt til fremtiden,” slutter han.

Obs
Skjul nyheder