Logo: Kompentencesekretariatet
Søg
Luk menu

Kompetencestrategi. Sæt ord på udviklingen

Med dette dialogværktøj kan I starte en god, struktureret dialog om behov og ønsker til kompetenceudviklingen på jeres arbejdsplads med afsæt i arbejdspladsens strategiske mål samt opgaver. Resultatet er input til en kompetencestrategi.

Dialogplader hænger på væg med kommentarer fra deltagende medarbejdere.

Det får I med dialogværktøjet

Når I skal i gang med at udforme en kompetencestrategi, eller hvis I skal opdatere en eksisterende, er det vigtigt at inddrage både ledere og medarbejdere. Det er ikke på alle arbejdspladser, at kompetenceudvikling er et naturligt samtaleemne og beslutninger om kompetenceudvikling bør indgå i samarbejdsudvalgets arbejde (SU/MIO). Dialogværktøjet bidraget til en systematisk proces, hvor I kan få en drøftelse af fremadrettede indsatsområder og principper for kompetenceudviklingsindsatsen på arbejdspladsen. Det ses i forhold til arbejdspladsens opgaver, strategiske mål, vilkår og udfordringer. Resultatet vil være input til en kompetencestrategi.

Hvem kan bruge dialogværktøjet?

Værktøjet henvender sig til samarbejdsudvalget (SU/MIO).

Sådan anvender I værktøjet

Workshoppen varer ca. 3,5-4 timer, men I kan også vælge at dele den op over flere gange med 1-1½ times varighed pr. gang.

I kan bruge det til:

  • Udvikling af en ny kompetencestrategi på arbejdspladsen
  • Et serviceeftersyn af den eksisterende kompetencestrategi
  • Fælles optakt til en strategisk GRUS (gruppeudviklingssamtale)

Materiale

Kompetencestrategi værktøjerne består af en guide, dialogpladerne og dialogspørgsmålene.

Få hjælp af Kompetencesekretariatet

Hvis du ønsker hjælp til at gennemføre dialogværktøjet: Kompetencestrategi, kan Kompetencesekretariatets konsulenter også facilitere hele processen på en workshop hos jer.

Er du i tvivl om noget, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi tilbyder direkte rådgivning, som er skræddersyet til jeres arbejdsplads’ behov og udfordringer.

Husk, at Kompetencesekretariatets tilbud er finansieret i den statslige overenskomst. Det betyder, at vores hjælp og rådgivning allerede er betalt.

Obs
Skjul nyheder