Logo: Kompentencesekretariatet
Søg
Luk menu

– Jeg nyder processen mere end slutmålet

Helle Kristensen har været Chefsekretær i Arbejdstilsynet, Tilsynscenter Nord Hadsten siden 2007, men hun har altid arbejdet med sekretæropgaver, ledelsesunderstøttende funktioner og som naturligt bindeled mellem medarbejdere og ledelse. Med tanke på blot at tage et enkelt diplomfag, er målet om en hel diplomuddannelse nu tættere på end først tænkt.

Foto: Unsplash.com

Når man har været på arbejdspladsen i mange, mange år…

Helle manglede at komme ud og blive udfordret lidt på nogle andre kompetencer end dem hun benytter i sin dagligdag: ”Når man har været på arbejdspladsen i mange, mange år, tænker jeg ikke at mit arbejdsliv kommer til at ændre sig meget, jeg er jo 58. Jeg skal nok blive på min nuværende arbejdsplads og så kan jeg få det bedste ud af det, ved netop også at komme ud indimellem og få mere viden.”

"

Målet i sig selv var at tage et modul, og så får jeg måske en hel diplomuddannelse nu. Så jeg tog egentlig bare et skridt ad gangen, fordi det var spændende.

– Helle Kristensen
Portrætbillede af Helle Kristensen

Og særligt det rum, der skabes i kombinationen af den faglige udvikling og den personlige udvikling, når man sparrer med kursusdeltagere fra andre arbejdspladser og er tilbage på uddannelse, finder Helle stor inspiration i. Hun fortæller: ”Det giver personlige muligheder at komme ud og møde nogle andre mennesker, og høre om andre måder at løse opgaver på. Der er jo ikke noget der hedder plejer mere, så ud over de redskaber og værktøjer jeg har fået med, har de snakke vi har haft i netop det forum på uddannelsen været meget værdifuldt.”

”Jeg havde ikke planlagt at tage en hel diplomuddannelse, for det gik fint som det gjorde.”

Sidste år tog Helle diplommodul i Organisationspsykologi, udvikling og omstilling, og året forinden afsluttede hun diplommodulet i Projektledelse - Offentlig forvaltning og administration og samtidig tilmeldt sig det tredje obligatoriske diplommodul i Styring i det offentlige.

Men det var aldrig meningen at hun ville tage en diplomuddannelse, siger Helle: ”Jeg havde ikke planlagt at tage en hel diplomuddannelse, for det gik fint som det gjorde. Målet i sig selv var at tage et modul, og så får jeg måske en hel diplomuddannelse nu. Så jeg tog egentlig bare et skridt ad gangen, fordi det var spændende. Jeg nyder processen mere end slutmålet. Når vi sidder derude og får tid og rum til at være studerende og indgå i den faglige dialog og høre fra andre som kommer fra helt andre virksomheder. Motivationen er forskellig for de enkelte og det giver nogle rigtig spændende samtaler.”

Helt konkret har Helle fået nogle værktøjer med og føler sig generelt bedre rustet til de udviklingsprocesser der kommer i hendes arbejdsliv: ”Vi sidder lige nu i et stort projekt med udvikling og idriftsættelse af en kørebogs-app til vores tilsynsførende, og der har jeg kunne trække på nogle af de kompetencer, jeg har fået med fra projektledelse. Jeg er ikke leder af projektet, men med mine værktøjer kan jeg være en god medspiller og projektmedarbejder.”

En fleksibel arbejdsplads og erfaringer med til eksamen

En udfordring kan være, at få arbejdsliv og privatliv til at gå op, når man balancerer uddannelse oveni, og her er Helle overbevist om, at det kan lykkes fordi hendes arbejdsplads er indstillet på det og bakker op. Hun fortæller: ”Jeg har jo stadig en række opgaver jeg skal løse ved siden af, men der er stor fleksibilitet fra arbejdspladsen og man skal tage sig den tid der skal til.”

Også Helles kollegaer bakker op om hendes valg om kompetenceudvikling, Helle siger: ”Mine arbejdskollegaer synes det er fedt, og det ligger lidt mellem linjerne ’det er fedt Helle, og så i din alder. Du fortsætter bare og du klør bare på’.” griner Helle og fortsætter: ”Jamen det gør jeg jo. Jeg vil gerne være et godt eksempel for mange.”

Helle Kristensen:

  • Har altid arbejdet med sekretæropgaver, ledelsesunderstøttende funktioner og som naturligt bindeled mellem medarbejdere og ledelse
  • Er 58 år og har været Chefsekretær i Arbejdstilsynet, Tilsynscenter Nord Hadsten siden 2007.

Med støtte fra Den Statslige Kompetencefonds HK-fondspulje har hun fået støtte til diplommodulet i Projektledelse - Offentlig forvaltning og administration

Derudover er eksaminer naturligt en del af uddannelsen, og her fortæller Helle: ”Selvom man er presset, når man skal til eksamen, så er det også bare vældig interessant at gå til eksamen igen. Vi havde brugt rigtig lang tid på fremlæggelsen sidst og det gik bare rigtig, rigtig godt. Det var en stor succesoplevelse, vi syntes selv vi havde afleveret et godt skriftligt produkt, som vi var tilfredse med – og så tog vi al vores erfaring med i selve eksaminationen og så kunne det bare ikke gå bedre.”  Derudover har Helle et godt råd til andre, som overvejer at kompetenceudvikle sig: ”Har man ikke gået i skole og til eksamen i mange år, skal man altså ikke lade sig afskrække. Man sidder med en helt anden motivation nu. Det er jo et valg man selv har taget nu.”

Afslutningsvist fortæller Helle, at hun næsten ærgrer sig over, at hun ikke kom i gang med kompetenceudvikling før: ”Så kunne jeg jo have gjort hvad som helst. Men jeg havde ikke motivationen tidligere. Der er så god inspiration i at møde andre fra helt andre virksomheder og være nysgerrig på andre mennesker og måder at gøre tingene på. De sætter små aftryk på én.”

”Og det er ikke besværligt at søge Den Statslige Kompetencefond. Der er en hurtig tilbagemelding på om man får dækket sit kursus. Det er ganske fint. Min leder får link om at der er nyt i sagen og så skal hun bare følge det link.”

Obs
Skjul nyheder