Mini-MUS med halvårlige evalueringer af din udvikling kan øge effekten af din udvikling. Læs med og få samtalepunkter til evalueringen, skabelon til din udviklingsplan.
Det er svært at vurdere, hvad effekten af jeres kompetenceudvikling har været, hvis I ikke har fastlagt nogle mål i en overordnet, strategisk plan for indsatsen. Det er den, I skal holde udviklingen op mod, når I samler op og løbende evaluerer og tilpasser aktiviteterne, så I opnår de kompetencer, I har behov for.
Udviklingsplanens struktur og indhold styrker mulighederne for en god evaluering senere. Det er vigtigt, at planen behandler mere end blot den aktivitet, der skal føre til de nye evner. Udviklingsplanen kan fx indeholde:
Hent, udfyld og aftal udviklingsplanen med din leder.
Formuleringen af udviklingsmål har stor betydning for, hvordan I senere kan følge op. Det er en fordel, hvis udviklingsmålene er:
Når først en god udviklingsplan er på plads, er det langt nemmere at følge op på den planlagte udvikling. Opfølgningen med evaluering kan fx ske ved en mini-MUS ca. et halvt år efter selve udviklingssamtalen.
Mini-udviklingssamtalen kan handle om:
Evalueringen på udviklingsplanen kan også laves på baggrund af data. Det afhænger af arbejdspladsens MUS-koncept og kan både indeholde kvalitativ eller kvantitativ data, som kan inddrages i evalueringer. Som det fx bliver brugt i MUS-koncepter med ’Spind’ mv.
Kontakt en af vores rådgivende konsulenter og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe jer. Vi kan tilrettelægge det præcis sådan, så det passer til jeres statslige arbejdsplads. Vores konsulenter sidder klar til at hjælpe.
Kompetencesekretariatets tilbud er finansieret i den statslige overenskomst. Det betyder, at vores hjælp og rådgivning allerede er betalt.
Det er også vigtigt at få evalueret den samlede arbejdsplads’ kompetenceudvikling. Det er samarbejdsudvalgets opgave.