Menu
Søg

– Søg, det er en fantastisk god og nem mulighed

Enhedschef i Københavns Fængsler, Lene, har fået støtte til første modul af en diplomuddannelsen i projektstyring. Hun fortæller, at det var både hurtigt og nemt at søge om penge fra Den Statslige Kompetencefond. Og hun deler gerne det glade budskab. To af hendes medarbejdere har efterfølgende også søgt og fået støtte fra fonden.

Hédi Benyounes, Unsplash

”Det giver mig ro i maven”

Som enhedschef i Københavns Fængsler fylder projektledelse meget. Lene har et job, som er præget af at jonglere med flere projekter ad gangen. Derfor er det vigtigt for hende at få så meget viden som muligt om, hvordan projekter forløber godt fra start til slut, hun fortæller: ”Det gælder om at blive klædt på til opgaverne og at komme godt fra start. Derfor har jeg brug for den viden til at sætte en god arbejdsgruppe, få udarbejdet en ramme og en retningslinje.”

Med logistiske arbejdsopgaver, såsom omlægning, ændring af vagttyper og vagtplanlægning, er det vigtigt for Lene at udvise stabilitet for medarbejderne og dermed også for de indsatte. Med kompetenceudviklingsaktiviteter i rygsækken føler hun sig mere rustet til det. Hun siger: ”Det giver mig ro i maven, og jeg slipper for følelsen af at famle i blinde, når jeg har noget viden at arbejde ud fra. Som leder udviser man også autoritet og viden, når man har noget med sig, og udviser en ro omkring det til den pågældende arbejdsgruppe.”

”Jeg måtte jo sande, at det var det nemmeste”

Lene har allerede taget en IPMA® uddannelse. Den betød papir på kompetencerne, men dengang var det uden støttekroner fra Den Statslige Kompetencefond. ”Jeg har gået i en tro om, at det var dødbesværligt at søge Den Statslige Kompetencefond, og at det tog lang tid, men så tænkte jeg en dag: Nu gør jeg det. Det værste, der kan ske, er, at de siger nej. Og så måtte jeg jo sande, at det jo bare var det nemmeste.”

Lene mener, at denne antagelse godt kan være at finde andre steder i organisationen. Hun fortæller: ”Det er vigtigt i mit erhverv at få udbredt, at det slet ikke er besværligt at søge. Mit erhverv er præget af, at være bureaukratisk og at ting kan ofte tage lang tid, hvilket nok er med til at forstærke troen om, at det er besværligt at søge midler og få midler fra Den Statslige Kompetencefond.”

Fra tanke til handling i MUS-samtalen

Da Lene opdagede, hvor nemt det er at søge Den Statslige Kompetencefond, var hun ikke i tvivl om, at netop den pointe skulle fremhæves over for alle hendes medarbejderne.

Så ved den netop afholdte MUS-samtale ønskede en af Lenes medarbejdere at komme på kursus, og med et begrænset kursusbudget var det glædeligt, at Lene kunne sende ham videre til Den Statslige Kompetencefond.

”Han ville gerne på kursus, så jeg fortalte om Den Statslige Kompetencefond, og at jeg selv havde søgt. Jeg fortalte, at processen er nem, hurtig og smertefri. Jeg fortalte ham, at han skulle lave en ansøgning til mig, og så ville vi sende den ind sammen. Så det gjorde han, og fik støtte”.

Efterfølgende har endnu en medarbejder på Lenes arbejdsplads søgt og fået støtte af Den Statslige Kompetencefond, både til langvarige og kortvarige kurser, for som Lene pointerer: ”Det behøver jo ikke være længerevarende kurser hver gang. Jeg vil selv gerne tage kortere kurser, når jeg er færdig med min diplomuddannelse, for det er vigtigt at holde sig nysgerrig og blive ved med at udvikle sig, så søg – det er en fantastisk god og nem mulighed.”

Obs