Logo: Kompentencesekretariatet
Søg
Luk menu

3 støtteordninger der giver ’fuld plade’ til erhvervsuddannelsen

Med lanceringen af Bliv Faglært er der et trekløver af støttemuligheder til statslige arbejdspladser med ufaglærte medarbejdere på en OAO-overenskomst, der ønsker at tage en erhvervsuddannelse.

Bliv Faglært skriver sig ind i rækken af støttemuligheder til statslige arbejdspladser, der ønsker at opkvalificere medarbejdere til erhvervsuddannelsesniveau.

Ved at kombinere støttemulighederne fra Bliv Faglært, Den Statslige Kompetencefond og Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag, er det muligt at få dækket stort set alle udgifterne i forbindelse med medarbejderens fravær under erhvervsuddannelse eller kurser, der bringer medarbejdere på-vej-til erhvervsuddannelsesniveau.

Figur hvor Bliv Faglært er markeret

Bliv Faglært giver lønkompensation

Indsatsen Bliv Faglært er de statslige overenskomstparters nyeste skud på stammen af muligheder for støtte til efter- og videreuddannelse for ansatte på en OAO-overenskomst.

Med indsatsen får statslige arbejdspladser mulighed for at modtage lønkompensation, når ansatte tager en erhvervsuddannelse eller deltager i kurser, der bringer dem tættere på en hel erhvervsuddannelse.

Bliv Faglært henvender sig til statsligt ansatte, som er ufaglærte, fyldt 25 år og har med mere end 2 års anciennitet i staten. Læs mere om målgruppen for Bliv Faglært.

Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag til fx vikardækning

Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB) giver mulighed for en række tilskud til arbejdsgivere. AUB giver lønrefusion og tilskud til befordring for elever på erhvervsuddannelser (EUD), der er på skoleophold.
 
Arbejdsgiveren kan også ansøge om VEU-godtgørelse i forbindelse med AMU-uddannelser, der fx kan anvendes til vikardækning. Læs mere om VEU-godtgørelse på voksenuddannelse.dk.
 
Kontakt Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB) for flere oplysninger om AUB’s støttemuligheder.
 
Se desuden reglerne om VEU-godtgørelse og tilskud til befordring fra Børne- og Undervisningsministeriet.

Figur hvor Den Statslige Kompetencefond er fremhævet

Den Statslige Kompetencefond til fx kursusudgifter

I Den Statslige Kompetencefond kan man søge om støtte til uddannelsesgebyrer, materialer, transport og ophold. Heraf kan støttemidler fra AUB og Bliv Faglært kombineres med støtte fra enten OAO Øvrige- eller HK Stat-fondspuljen.
 
På denne måde kan arbejdspladsen ansøge og få dækket stort set alle udgifter i forbindelse med medarbejderens uddannelse til faglært niveau.
Læs mere om Den Statslige Kompetencefond

Få rådgivning om Bliv Faglært og Den Statslige Kompetencefond

Kompetencesekretariatet rådgiver om Bliv Faglært og Den Statslige Kompetencefond. Det gør vi på vegne af de statslige overenskomstparter. Du er meget velkomne til at kontakte os om spørgsmål om støttemuligheder fra fonden og den nye særlige indsats for OAO-ansatte Bliv Faglært.

Søger du viden om støttemulighederne fra Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB), anbefaler vi, at du kontakter Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag.

Obs
Skjul nyheder