Menu
Søg

Skab et fælles udgangspunkt med Kompetenceløftet

Vi har skabt et nemt og hurtigt værktøj til jer, der gerne vil begynde med at arbejde strategisk med kompetenceudvikling. For at kunne det er det vigtigt, at I har et fælles udgangspunkt, og det får I med e-læringsmodulet Kompetenceløftet.

Skærmbillede fra Kompetenceløftet
Skærmbillede fra Kompetenceløftet

Inden jeres arbejdsplads går i gang med selve kompetenceudviklingen, bør I lave en strategi for den: Hvad vil I gerne opnå? Hvilke mål og arbejdsopgaver, nuværende og fremtidige, skal strategien understøtte? Og hvordan sørger I for, at I når de mål, I har sat for jer selv? 

Statens Kompetenceaftale indeholder vilkår og retningslinjer for kompetenceudvikling for statslige arbejdspladser og deres ansatte. Her står der blandt andet, at aftalens parter er enige om, at kompetenceudvikling er vigtig for at kunne understøtte fleksibilitet, effektivitet og kvalitet på alle statslige arbejdspladser. Derfor er der afsat midler til, at I på arbejdspladserne kan have fokus på udvikling og effekten.

Før I går i gang med at arbejde strategisk med kompetenceudvikling, er det essentielt, at der er skabt gode og tydelige retningslinjer for den. Og her spiller samarbejdsudvalget en særlig rolle – både i forhold til at få kompetenceudvikling på dagsordenen, men også for, at I løbende følger op og når jeres mål. 

Skab fælles forståelse med Kompetenceløftet

Vi har udviklet et e-læringsmodul, der hjælper jer med at skabe bindende forpligtelser til Kompetenceaftalen – både blandt ledere og medarbejdere. Det er et godt sted at starte, inden I kaster jer over at udarbejde en egentlig strategi. I Kompetenceløftet bliver I i samarbejdsudvalget guidet gennem aftalen for kompetenceudvikling. 

Brug Kompetenceløftet

Det er en god idé, at alle medlemmer af samarbejdsudvalget gennemfører Kompetenceløftet. Så har I nemlig et fælles grundlag, når I senere hen skal udvikle en strategi for og følge op på jeres arbejdsplads’ kompetenceudvikling. 

Hvis I får nye medlemmer i udvalget, er Kompetenceløftet også et godt værktøj til at give alle en god introduktion til Kompetenceaftalen. 

Kom i gang 

Det tager ca. 15 minutter at gennemføre vores e-læringsmodul Kompetenceløftet. Når I er færdige, har I en god forståelse for Kompetenceaftalen. 

Næste skridt 

Når I har gennemført Kompetenceløftet, er I klar til at arbejde videre med jeres strategiske kompetenceudvikling. Det kan I gøre med værktøjerne Kompetencedialogen og Kompetencetjekket. 

  • Kompetencedialogen er for jer, der har brug for at afklare, hvordan kompetenceudvikling kan understøtte jeres arbejdsplads’ overordnede strategi. 
  • Kompetencetjekket skaber rammerne for, at I kan følge op på jeres indsats for kompetenceudvikling. 

Få hjælp af Kompetencesekretariatet

Uanset hvor langt jeres arbejdsplads er i forhold til jeres strategiske kompetenceudvikling, kan I altid finde hjælp og rådgivning hos os. Vi kan hjælpe med at facilitere workshops, som hjælper jer i gang. Vi komme ud i hele Danmark og holder oplæg om strategisk kompetenceudvikling. I kan også henvende jer, hvis I har brug for overordnet sparring eller rådgivning om, hvordan I griber arbejdet an. 

Alle Kompetencesekretariatets tilbud er finansieret gennem den statslige overenskomst.

Læs mere og book os til en rådgivning.

Lisbet Aabye
Fondsrådgiver

Obs