Logo: Kompentencesekretariatet
Søg
Luk menu

Hvad skal man have styr på inden man søger Bliv Faglært?

Før I sender en ansøgning om støtte fra 'Bliv faglært', er der nogle forhold, I skal have talt om og undersøgt.

To hænder skriver på tastatur til PC

Nedenfor er opstillet tre vigtige punkter til tjeklisten inden ansøgningen sendes afsted:

Snak på arbejdspladsen

Det kan være en god idé at tale sammen både leder og medarbejdere, men også kolleger imellem om mulighederne for uddannelse. Det kan også være, at I kan have glæde af at kontakte den relevante erhvervsskole og høre nærmere om uddannelsen der.

En faglært uddannelse kan komme både medarbejderen og arbejdspladsen til gavn. Når en medarbejder bliver faglært, kan det bidrage til jobudvikling for medarbejderen selv såvel som forbedret opgaveløsning på arbejdspladsen. Udover at medarbejderen udvikler sig fagligt og opnår nye, formelle kompetencer, kan der også være opgaver, som medarbejderen fremover kan løse på arbejdspladsen frem for, at der fx skal bruges eksterne leverandører til opgaven.

Undersøg, hvilken uddannelse der er relevant

Find ud af hvilken faglært uddannelse eller på-vej-til faglært-forløb, der kan være relevant for jer. Der findes mange forskellige erhvervsuddannelser for voksne (euv). I kan læse om de enkelte uddannelser på UddannelsesGuiden eller på skolernes hjemmesider.

Hvilken skole?

UddannelsesGuiden kan man søge på den ønskede uddannelse og se hvilke skoler, der udbyder de enkelte uddannelser. Nogle uddannelser udbydes på mange skoler fordelt i landet, mens andre kun udbydes på få skoler.

Arbejdspladsen har muligvis allerede aftaler eller erfaringer med bestemte erhvervsskoler, som kan bruges som indgang

Mere viden om Bliv Faglært

Læs mere om Bliv Faglært, og hvordan du kan få støtte til at blive faglært.

Obs
Skjul nyheder