Logo: Kompentencesekretariatet
Søg
Luk menu

Sådan bruger andre den særlige indsats: Akademikeres digitale kompetencer

digital indsats hos AC

Akademikeres digitale kompetencer åbner igen for ansøgninger den 26. januar 2021 kl. 10.00. Læs her om andres motivation for at søge puljen.

Den 12. januar kunne vi fortælle, at parterne bag Den Statslige Kompetencefond igen iværksætter en særlig indsats med fokus på løft af akademikeres digitale kompetencer. Indsatsen er for alle ansatte under Akademikerne i staten – og ikke kun de, der almindeligvis arbejder med digitalisering og it.

Der åbnes for ledergodkendte ansøgninger på tirsdag den 26. januar 2021 kl. 10.00.

Vibe Jelsbak siger: "Digitalisering og bæredygtighed er jo nogle hotte ord lige nu".

Specialkonsulent og projektleder på Aarhus Universitet Vibe Jelsbak har en forkærlighed for det digitale felt, så da den særlige indsats ”Akademikeres digitale kompetencer” åbnede for ansøgninger, slog Vibe til.

Jeppe Larsen siger "Vi skal huske, at arbejdsmarkedet i sidste ende er aftager af alle studenter".

Gymnasielærer i musik og idræt Jeppe Larsen har for nyligt fået en ekstra opgave som medievejleder på Himmelev Gymnasium. Derfor søgte han om støtte fra den særlige indsats: ”Akademikeres digitale kompetencer” til at begynde på modulet: ”Digitale kompetencer i og på tværs af fagområder”.

Sharon Wilkins siger "Det digitale var ikke noget man blev undervist i, da jeg blev færdig med min kandidat i engelsk i 2005".

International projektleder på Erhvervsakademi Aarhus Sharon Wilkins har fået støtte til sin kompetenceudvikling fra fondens særlige indsats: "Akademikeres digitale kompetencer".
Sharon arbejder til daglig med bl.a. udvekslingsstudenter og partnerskabsaftaler med udenlandske universiteter. Derfor mener hun, at det giver så god mening at blive opdateret på det digitale plan, da hun fra første parket ser, hvor hurtigt feltet udvikler sig hele tiden.

Også Sharons leder Mads Hedelund fortæller, hvordan den individuelle kompetenceudvikling er til gavn for hele arbejdspladsen.

Også "Akademikere 55 år og derover" åbner

På tirsdag den 26. januar 2021 kl. 10 iværksættes også den særlige indsats: Akademikere 55 år eller derover indsats igen, med parternes ønske om at bidrage til, at den enkelte udvikler sine kompetencer kontinuerligt gennem hele arbejdslivet.

Der åbnes OGså for ledergodkendte ansøgninger til denne indsats den 26. januar 2021 kl. 10.00.

Mere information

De øremærkede midler til begge indsatser er afsat fra Akademiker-fondspuljen.

Husk på at alle statsligt ansatte, der er omfattet af andre overenskomster end akademikernes, kan søge lignende kurser i deres pågældende fondspulje.

Er du i tvivl om, hvilken overenskomst du er omfattet af, så se evt. i din ansættelseskontrakt, hvor det ofte fremgår, hvilken faglig organisation der har indgået din overenskomst.

5 puljer i én fælles fond

Den Statslige Kompetencefond er inddelt i 5 puljer.  Nedenfor ses de 5 puljer med links til oversigter over de faglige organisationer, der er organiseret i centralorganisationerne. Det kan være en hjælp til at finde frem til, hvilken fondspulje du tilhører.

  • Akademikerne: DJØF, DM, IDA, HOD, GL med flere.
  • CO10: Politiforbundet, Centralforening for Stampersonel, Dansk Told- & Skatteforbund, Dansk Sygeplejeråd med flere.
  • LC: Frie Skolers Forhandlingsfællesskab, Uddannelsesforbundet, Danmarks Lærerforening med flere.
  • OAO - HK Stat: HK Stat, herunder HK Trafik og Jernbane.
  • OAO - Øvrige: 3F, HKKF, Fængselsforbundet, Serviceforbundet, FAKK, Dansk Jernbaneforbund og Dansk Metal med flere.

Kontakt

Margit Vesterholm-Lavesen

Fondsrådgiver
Obs
Skjul nyheder