Menu
Søg

– Digitalisering og bæredygtighed er jo nogle af de hotte ord lige nu

Specialkonsulent og projektleder på Aarhus Universitet Vibe Jelsbak har en forkærlighed for det digitale felt, så da den særlige indsats ”Akademikeres digitale kompetencer” åbnede for ansøgninger, slog Vibe til.

Byggeri og kraner i Aarhus

Vibe Jelsbak

Til marts 2021 starter Vibe på et diplommodul i ”Bæredygtig digital transformation”. Et kursus, som hun er sikker på, vil understøtte hendes arbejdsopgaver som projektleder for digitale kompetencer i byggeriets uddannelser. Vibe mener nemlig, at digitalisering vil bære byggeriet ind i fremtiden.

Hun har før fået støtte fra den almindelige Akademiker-fondspulje i Den Statslige Kompetencefond til et kursus i projektledelse og et i grafisk facilitering.

Da hun til daglig leder et projekt om kompetenceudvikling for undervisere i byggeriets uddannelser – herunder om digitale kompetencer – var det oplagt at få et digitalt orienteret kursus: ”Der var intet digitalt i de to andre kurser, derfor understøtter det her digitale kursus de to andre rigtigt godt, for at komme hele vejen rundt. Alle tre kurser vil give mig relevante værktøjer i min daglige opgaveløsning” slår hun fast.

”Fedt at få nogle værktøjer til at agere rundt i min faglighed med”

Vibe var i forvejen interesseret i digitalisering og har arbejdet med det i sine tidligere jobs. Så da hun så muligheden for at søge denne pulje, var der ikke langt fra idé til handling, hun fortæller: ”I det øjeblik der stod digitalisering i sammenhæng med byggeri, blev min nysgerrighed tændt.”

I sit nuværende job har hun brug for konkret indsigt i, hvordan det digitale felt kan understøtte byggeriet. Derfor fandt hun stor motivation i den digitale vinkel og i, hvordan digitalisering har potentiale til at fremme både bæredygtighed og byggeriet. Vibe uddyber:

”Digitalisering og bæredygtighed er jo nogle af de hotte ord lige nu. For fem år siden var det innovation. Det her skal bære byggeriet længere ind i fremtiden. Jeg glæder mig til at få viden om de tematikker, der er i spil for dem, som er i byggeriet, og for dem, som underviser i det. Det kan godt være, jeg ved en masse om kompetenceudvikling og digitalisering i undervisning, men jeg har også brug for at vide noget om genstandsfeltet og det faglige indhold, og det tænker jeg, at jeg kan få den vej rundt.”

Til venstre- eller højrebenet?

Selvom man tror, et kursus med den digitale vinkel ligger til venstrebenet fordi det ikke er noget man har så meget erfaring med, opfordrer Vibe til, at man søger alligevel og siger: ”Det kan vise sig, at det ligger til højrebenet.”

Vibe har selv haft glæde af at kaste sig ud i ny læring, også selvom det til tider udfordrer lidt og koster tid og kræfter at sætte sig ind i ny viden og dermed løfte egne kompetencer.

Mere information

De øremærkede midler til begge indsatser er afsat fra Akademiker-fondspuljen.
Husk på at alle statsligt ansatte, der er omfattet af andre overenskomster end akademikernes, kan søge lignende kurser i deres pågældende fondspulje.

Obs