”Vi kan være sikre på, at den virtuelle MUS ikke forsvinder, men er kommet for at blive.”
Corona-pandemien gjorde det nødvendigt at transformere den årlige medarbejderudviklingssamtale – MUS – fra fysiske til virtuelle møder. Rundt omkring på arbejdspladserne blev ledere og medarbejdere fra det ene øjeblik til det andet skubbet ud i denne nye, krævende disciplin uden nogen form for øvelse eller viden om MUS i det virtuelle rum. Året efter så vi tilbage på de erfaringer, de statslige arbejdspladser har gjort sig med de virtuelle MUS. For vi kan være sikre på, at den virtuelle MUS ikke forsvinder, men er kommet for at blive. Ikke som erstatning for den fysiske MUS, men som et godt supplement, såvel som et uundværligt greb i distanceledelse, som flere ledere på statslige arbejdspladser udøver.
Pia Wognsen, leder og major i Flyvevåbenet
Malene Grandjean, Vicedirektør på EUC Nordvestsjælland
Kenneth Krog Hemmingsen, funktionsleder i SKAT
Christine Nellemann, Institutdirektør, DTU
Arnold Boon, Direktør på Aarhus Universitet
Igennem en række inspirationsmøder med ledere fra statslige arbejdspladser – og mange samtaler om emnet med ledere, tillidsrepræsentanter og medarbejdere – høstede vi i Kompetencesekretariatet en masse viden og erfaringer om den virtuelle MUS.
MUS er en proces med potentiale til at få sat særligt fokus på arbejdsopgaver og udvikling og at skabe rum for fordybelse. I MUS mødes arbejdspladsens strategi og medarbejderens udvikling. MUS er ikke en løbende 1:1 om løsning af de daglige opgaver eller et statusmøde på et interessant projekt. MUS er heller ikke der, hvor den vanskelige samtale skal tages. Og om end flere MUS-koncepter har løn som et integreret element, er MUS som udgangspunkt ikke en lønsamtale. Hvor vigtige disse emner end er, kan det være en god idé at de tages i andre samtaler.
Kontakt en af vores rådgivende konsulenter og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe jer.
Vores konsulenter står klar til at hjælpe statslige arbejdspladser med kompetenceudvikling.
Kompetencesekretariatets tilbud er finansieret i den statslige overenskomst. Det betyder, at vores hjælp og rådgivning allerede er betalt.