Logo: Kompentencesekretariatet
Søg
Luk menu

MUS-designer. Vælg dine spørgsmål

Hvis du mangler inspiration til MUS, kan du med få klik i MUS-designeren vælge dine spørgsmål, og dermed få din endelige spørgeramme, som passer til jeres arbejdsplads og behov.

to personer i dialog
af amy hirsch , unsplash. to personer i dialog

Mangler I inspiration til jeres medarbejderudviklingssamtaler? Her kan I klikke på en række spørgsmål under nogle overordnede temaer og dermed selv sammensætte netop det samtaleskema, der passer bedst til jeres arbejdsplads og behov.

Det får I med MUS-designer

Med MUS-designer får I inspiration til, hvad jeres spørgeramme kan indeholde. Spørgsmålene tager udgangspunkt i de emner, som MUS med fordel kan indeholde.

Hvem kan bruge MUS-designer?

I de fleste tilfælde kan spørgsmålene besvares af både leder og medarbejder. Når der fx spørges ”Hvilke af dine opgaver lykkes rigtig godt?”, så kan det både besvares ud fra en ledelsesmæssig vurdering samt ud fra medarbejderens egen vurdering og dermed åbne for dialog.

Det er en opgave for ledere og medarbejdere i fællesskab at skabe en god spørgeramme for medarbejderudviklingssamtalen. Det kan dermed være en fast spørgeramme for hele arbejdspladsen eller for f.eks. afdelinger. Dette besluttes på et fælles afdelingsmøde eller i samarbejdsudvalget. Grundtanken er, at både medarbejdere og ledere skal have mulighed for at tilkendegive hvilke tematikker/spørgsmål der er vigtige at komme omkring til MUS-samtalen.

Sådan anvender I MUS-designer

I sammensætter de spørgsmål, som giver mening for jer at anvende under MUS, ved at sætte flueben ud fra de relevante spørgsmål. Til slut kan I hente det ned som en word-fil, som I kan bruge under MUS.

Nogle af spørgsmålene ligner hinanden indholdsmæssigt, men har en forskellig ordlyd, der vil passe til forskellige typer arbejdspladser.

Design dit skema

Sæt flueben ved de spørgsmål, I ønsker - og gem og hent til slut jeres eget, tilpassede MUS-samtaleskema i en word-fil:

Arbejdspladsens mål
1 af 7
Arbejdsopgaver
2 af 7
Kompetencer
3 af 7
Samarbejde og trivsel
4 af 7
Senior
5 af 7
Udviklingsmål
6 af 7
Andet
7 af 7

Næste skridt

Ud over MUS-testen, finder du to andre MUS-værktøjer, som kan gøre din MUS endnu bedre:

  • MUS-hjulet hjælper jer i gang med at optimere jeres MUS-proces. Om I skal i gang med at planlægge en ny proces eller justere jeres nuværende, kan I finde inspiration i MUS-hjulet. Med hjulet kommer I hele vejen rundt.
  • MUS SamtaleCirkel er en simpel samtaleguide til centrale emner i en MUS samtale. I MUS-Kompasset finder du også skabeloner til forberedelsesskema og udviklingsplan.

Få hjælp af Kompetencesekretariatet

Hvis du ønsker hjælp til at gennemføre en workshop om MUS, kan Kompetencesekretariatets konsulenter facilitere hele processen hos jer.

Er du i tvivl om noget, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi tilbyder direkte rådgivning, som er skræddersyet til jeres arbejdsplads’ behov og udfordringer.

Husk, at Kompetencesekretariatets tilbud er finansieret i den statslige overenskomst. Det betyder, at vores hjælp og rådgivning allerede er betalt.

Obs
Skjul nyheder