Logo: Kompentencesekretariatet
Søg
Luk menu

GRUS. Et dialogværktøj

Værktøjet understøtter en systematisk drøftelse af opgaver og udviklingsbehov og hjælper jer i gang med at udforme en gruppeudviklingsplan.

Medarbejdere sidder omkring et bord og arbejder med GRUS værktøj.

Det får I med værktøjet

Gruppeudviklingssamtaler og -plan er effektive redskaber til at skabe sammenhæng mellem arbejdspladsens mål og den enkelte medarbejder.

GRUS kan hjælpe jer med at skabe sammenhæng mellem arbejdspladsens samlede mål og gruppens mål, opgaver og kompetencer. Som en del af GRUS skal I udforme en gruppeudviklingsplan. Planen vil derudover kunne anvendes på den enkeltes MUS, så der sikres en sammenhæng mellem gruppeniveau og den enkeltes behov og ønsker.

Dialogværktøjet: GRUS hjælper gruppen med at få en fælles forståelse af teamets aktuelle mål og opgaver i relation til arbejdspladsens mål og strategi. I samme forbindelse drøftes og konkretiseres teamets kompetenceudviklingsbehov, der efterfølgende også bliver anvendelige i forhold til udvikling af den enkelte medarbejder. 

Hvem kan bruge værktøjet?

Afdelinger, grupper og teams.

Sådan anvender I værktøjet

Det tager ca. 3,5-4 timer at gennemføre workshoppen. Det er også muligt at dele workshoppen op i flere bidder, hvis det fungerer bedre for jer.

Materiale

GRUS guide, GRUS dialogplader og GRUS spørgsmål.

Næste skridt 

Brug gruppeudviklingsplanen som udgangspunkt for de individuelle medarbejderudviklingssamtaler (MUS). Planen kan nemlig bidrage til at skabe den vigtige sammenhæng mellem arbejdspladsens overordnede mål, gruppens mål og de individuelle udviklingsbehov- samt mål og aktiviteter. 

Ønsker I, i gruppen at sætte fokus på udviklingsbehov, hvad angår samarbejde, relationer og de rammer som gruppen agerer indenfor, så kan GRUS-O være noget for jer.

  • GRUS-O fører jer igennem et orienteringsløb til en god gruppeudviklingsproces, der ender ud med en fælles udviklingsplan for gruppen. Fokus er på samarbejde og trivsel samt de organisatoriske rammer, som gruppen agerer inden for i det daglige.

Få hjælp af Kompetencesekretariatet

Hvis du ønsker hjælp til at gennemføre dialogværktøjet: GRUS, kan Kompetencesekretariatets konsulenter også facilitere hele processen på en workshop hos jer.

Er du i tvivl om noget, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi tilbyder direkte rådgivning, som er skræddersyet til jeres arbejdsplads’ behov og udfordringer.

Husk, at Kompetencesekretariatets tilbud er finansieret i den statslige overenskomst. Det betyder, at vores hjælp og rådgivning allerede er betalt.

Obs
Skjul nyheder