Værktøjet understøtter en dialog om opgaver og udviklingsbehov og hjælper jer i gang med at udforme en gruppeudviklingsplan. Planen kan hjælpe med at sikre den vigtige sammenhæng mellem arbejdspladsens mål og gruppens mål, opgaver samt kompetencer.
Gruppeudviklingssamtaler og -plan er effektive redskaber til at skabe sammenhæng mellem arbejdspladsens mål og den enkelte medarbejder.
Dialogværktøjet hjælper jer i gang med at afholde en struktureret gruppeudviklingssamtale, der slutteligt resulterer i en udviklingsplan for gruppen
Dialogværktøjet: GRUS hjælper gruppen med at få en fælles forståelse af teamets aktuelle mål og opgaver i relation til arbejdspladsens mål og strategi. I samme forbindelse drøftes og konkretiseres teamets kompetenceudviklingsbehov, der efterfølgende også bliver anvendelige i forhold til udvikling af den enkelte medarbejder.
Afdelinger, grupper og teams.
Det tager ca. 3,5-4 timer at gennemføre workshoppen. Det er også muligt at dele workshoppen op i flere bidder, hvis det fungerer bedre for jer.
Brug gruppeudviklingsplanen som udgangspunkt for de individuelle medarbejderudviklingssamtaler (MUS). Planen kan nemlig bidrage til at skabe den vigtige sammenhæng mellem arbejdspladsens overordnede mål, gruppens mål og de individuelle udviklingsbehov- samt mål og aktiviteter.
Ønsker I, i gruppen at sætte fokus på udviklingsbehov, hvad angår samarbejde, relationer og de rammer som gruppen agerer indenfor, så kan GRUS-O være noget for jer.
Hvis du ønsker hjælp til at gennemføre dialogværktøjet: GRUS – Strategi, mål og opgaver, kan Kompetencesekretariatets konsulenter også facilitere hele processen på en workshop hos jer.
Er du i tvivl om noget, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi tilbyder direkte rådgivning, som er skræddersyet til jeres arbejdsplads’ behov og udfordringer.
Husk, at Kompetencesekretariatets tilbud er finansieret i den statslige overenskomst. Det betyder, at vores hjælp og rådgivning allerede er betalt.