Logo: Kompentencesekretariatet
Søg
Luk menu

Kompetenceudvikling for Forsvarets ansatte

På denne side finder du information om, hvordan du som ansat i Forsvaret kan få hjælp af Kompetencesekretariatet.

En soldat i uniform holder oplæg og peger på dialogplade fra Kompetencesekretariatet. To pilotter ser på oplæg.
Kompetencesekretariatet har bl.a. gennemført workshop om kompetencestrategier på Flyvestation Skrydstrup, hvor fotoet er fra.

Rådgivning, workshops og redskaber til kompetenceudvikling

Bliv ringet op

Få en uforpligtende samtale om jeres behov og muligheder for at få hjælp med kompetenceudvikling på arbejdspladsen. Et fuldt finansieret tilbud til statslige arbejdspladser og faglige organisationer.

Rådgivningstilbud

Vores rådgivningsteam står klar med rådgivning om kompetenceudvikling til dig og din arbejdsplads. Hvad enten du arbejder på en statslig arbejdsplads, en selvejende organisation omfattet af en statslig overenskomst eller i en faglig organisation.

5 rådgivningssituationer

Er du i tvivl om, hvornår din arbejdsplads kan trække på konsulentbistand fra Kompetencesekretariatet? Så læs om 5 situationer, som vi ofte hjælper statslige arbejdspladser med. Se også hvilke redskaber vi tager med, når vi rådgiver og faciliterer workshops om kompetenceudvikling.

Video: Kompetenceudvikling skal fastholde medarbejdere på fregatten Absalon

Der er for stor udskiftning i besætningen på fregatten Absalon. ”Personelomsætningen er helt ekstrem”, fortæller fregattens næstkommanderende Christian Moustgaard Thiesen. Sammen med Absalons banjermester Carsten Bering Nielsen vil de styrke Absalons tilbud om kompetenceudvikling til besætningen. Det skal gøre det attraktivt at fortsætte karrieren på fregatten Absalon.

Se videoen, hvor Christian Moustgaard Thiesen og Carsten Bering Nielsen fortæller mere om, hvad de med hjem fra første workshop i OK21-indsatsen Sammen om Udvikling:

"

Man skal bare give den gas med kompetenceudvikling. Både for sin egen skyld, men også for det personel, man har ledelsesansvar for

– Henrik Bank Nielsen, sikkerhedsofficer ved Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse
Portrætfoto af Henrik Bank Nielsen
Privatfoto

Henrik Bank Nielsen er sikkerhedsofficer og med støtte fra Den Statslige Kompetencefond kan han tilføje Eksamineret sikringsleder til et langt CV, præget af 28 år med stor udviklingslyst i Forsvaret. Læs hans historie.

Den Statslige Kompetencefond

De statslige overenskomstparter har afsat 172,5 mio. kroner til efteruddannelse, kurser og andre aktiviteter, der udvikler ansatte i staten.

Overenskomstperioden OK21 løber fra april 2021 til 31. marts 2024. I denne periode vil der tre gange om året blive fyldt midler i Den Statslige Kompetencefonds puljer. Puljer, der har været midlertidig lukkede, åbner for ansøgninger på disse tidspunkter. Puljer, der ikke lukker, kan søges løbende. Se aktuel status for alle fondspuljer.

Der er kun fire enkle trin mellem dig og din ansøgning om fondsstøtte til kompetenceudvikling:

1

Find din fondspulje og retningslinjer for støtte

Du skal være ansat i staten og dækket af en fælles overenskomst for at kunne søge Den Statslige Kompetencefond. Fonden er inddelt i fem puljer med hver deres retningslinjer, der afgør dine muligheder for støtte. For at vide hvilken fondspulje, der er din, skal du vide, hvem der er din forhandlingsberettigede organisation.

Nyttige links

2

Find pris, tid og link til aktivitet

Du skal finde oplysninger frem om den ønskede udviklingsaktivitet: Aktivitetens pris ekskl. moms, start- og slutdatoer samt et link, som peger direkte til kurset eller aktiviteten på uddannelsesudbyderens hjemmeside. Det skal du bruge, når du udfylder din ansøgning online.

3

Lav en aftale med din leder

Du skal aftale med din leder, at du søger til aktiviteten. Det kan eventuelt være i forbindelse med en medarbejderudviklingssamtale (MUS). Det er i sidste ende din leder, der skal godkende din ansøgning.

4

Opret en bruger og udfyld det online ansøgningsskema

Første gang du ansøger, skal du oprette en brugerkonto, som du efterfølgende kan bruge til at følge op på din og fremtidige ansøgninger.

Læs videre

 Se video med guide til din fondsansøgning

Kontakt

Kontakt en af vores rådgivende konsulenter og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe jer.

Kompetencesekretariatets tilbud er finansieret i den statslige overenskomst. Det betyder, at vores hjælp og rådgivning allerede er betalt.

Obs
Skjul nyheder