Logo: Kompentencesekretariatet
Søg
Luk menu

Sammen om Udvikling på skoleområdet

Temaside for skoleområdet i den særlige OK21-indsats Sammen om Udvikling. Her kan du løbende følge med, når de deltagende skoler udvikler værktøjer, som skal styrke arbejdet med strategisk og systematisk kompetenceudvikling på deres arbejdspladser.

Fire personer samarbejder under seminaret i august 2022

Sammen om udvikling på skoleområdet

Afgrænset indsats med varigt tilbud

Sammen om Udvikling hjælper skoleområdet med at styrke det strategiske og systematiske arbejde med kompetenceudvikling.

Det er gode eksempler på rådgivning, som Kompetencesekretariatets rådgivningsteam tilbyder til statslige arbejdspladser. Hør mere om, hvordan vi kan hjælpe din arbejdsplads.

Følg med i processen, når 8 skoler samskaber og bliver klogere på, hvordan de kan arbejde mere strategisk og systematisk med institutionens kompetenceudvikling.

De deltagende skoler er:

Igennem 4 faser vil skolerne dele erfaringer, og i fællesskab udvikle konkrete løsninger, der i sidste end skal føre til et eller flere værktøj, som styrker strategisk og systematisk kompetenceudvikling på deres arbejdspladser.

De 4 faser i forløbet består af en række workshops, der alle bliver faciliteret af konsulenter fra Kompetencesekretariatet. Læs mere om forløbets 4 faser via linket nedenfor.

Skolernes løsninger

Igennem ca. 9 måneder har skolerne arbejdet sig frem til løsninger, som imødekommer de lokale vilkår og udfordringer på deres skoler. Se hvor og hvordan skolerne har valgt at forbedre rammerne for kompetenceudvikling via linket nedefor.

Skoleudvikler.dk

I forlængelse af indsatsen er der oprettet en temaside med viden og værktøjer til at styrke kompetenceudvikling på skoler. Hent værktøjer til selvhjælp og find inspiration til et rådgivningsforløb med Kompetencesekretariatets konsulentteam.

Anden workshop: Fra behov til værktøj

Den 29. og 30. august 2022 mødtes de 8 pilotskoler til et seminar i Fredericia. I løbet af to dage udvekslede repræsentanter for de 8 skoler erfaringer fra deres arbejde med kompetenceudvikling. Alt sammen for at udvikle deres egne prototyper på værktøjer, der skal hjælpe med at understøtte et strategisk arbejde med kompetenceudvikling. Seminaret markerede dermed projektets anden fase Fra behov til værktøj.

Se videoen, og hør skoleleder Henriette Langkjær fortælle, hvordan indsatsen skal hjælpe Bredballe Privatskole til et mere strategisk arbejde med kompetenceudvikling.
Se videoen, og hør tillidsrepræsentant og lærer Rikke Vegeberg Gram fortælle om det værktøj, som Halsnæs Lilleskole udvikler.

Første workshop: Behovsafklaring

Den 11. maj 2022 blev den første workshop på skoleområdet gennemført. På workshoppen blev pilotarbejdspladserne introduceret til indsatsen. Skolerne fik anledning til at sparre og indsamle viden om udfordringer med strategisk og systematisk kompetenceudvikling, som der skal arbejdes videre med i de kommende workshops.

Temaet for den første workshop var behovsafklaring, hvor fokus var på at opnå en fælles forståelse af, hvad udfordringerne er inden for skoleområdet. De deltagende skoler delte erfaringer og viden om, hvordan skolerne arbejder med kompetenceudvikling. Deltagerne havde et særligt fokus på, hvordan kompetenceudvikling kan underbygge skoleudvikling.

Workshoppen blev afviklet hos Kompetencesekretariatet, der også stod for facilitering af workshoppen.

Video fra første workshop

Se videoen fra første workshop på skoleområdet, hvor deltagere fra Viby Friskole bl.a. fortæller om de udfordringer, de oplever og ønsker, at det kommende redskab skal hjælpe dem med at imødekomme.

Del dine erfaringer om kompetenceudvikling

Sammen om Udvikling er en samskabelsesindsats, og derfor er vi også interesseret i at høre dine holdninger og erfaringer med kompetenceudvikling på din arbejdsplads. Det vil derfor være en stor hjælp, hvis du vil besvare de 4 spørgsmål i spørgeskemaet nedenfor.

Besvarelsen er anonym.

Spørgeskema

En OK21-indsats

Sammen om Udvikling på skoleområdet er en del af OK21-indsatsen Sammen om Udvikling, der omfatter 4 statslige brancheområder.

Indsatsen hjælper skoleområdet med at styrke det strategiske og systematiske arbejde med kompetenceudvikling.

Kontakt

Har du spørgsmål om indsatsen, så er du meget velkommen til at kontakte Sarah eller Lisbet.

Sarah Rettig Hovmand

Konsulent

Lisbet Aabye

Fondsrådgiver
Obs
Skjul nyheder