Logo: Kompentencesekretariatet
Søg
Luk menu

MUS-testen: Hvor godt fungerer jeres MUS?

I kan bruge MUS-testen til at tage en dialog om, hvilken værdi I får ud af jeres udviklingssamtaler og hvordan MUS-indsatsen kan styrkes organisatorisk.

En person taler med en anden.

Det får I med MUS-testen

Det er helt naturligt, at der kan opstå tvivl om, hvilken værdi jeres MUS egentlig skaber og om den tilsigtede værdi opnås.

Ved hjælp af MUS-testen bliver I klogere på hvilke områder, der kræver opmærksomhed i jeres proces for at opnå større værdi af MUS-indsatsen.

I kan bruge drøftelserne og opsamlingen til at styrke jeres MUS-proces De samlede besvarelser kan ligeledes drøftes i jeres samarbejdsudvalg eller kompetenceudvalg i forhold til ændringer af jeres samlede MUS proces.

Hvem kan bruge MUS-testen?

MUS-testen henvender sig til hele arbejdspladsen.

Processen vil ofte initieres af SU, en leder eller en HR-medarbejder. Testen er anvendelig på et organisatorisk niveau og kan foregå i afdelingen, på kontoret, i gruppen eller på hele arbejdspladsen.

Testen er dermed ikke relevant, hvis den enkelte medarbejder ønsker at vurdere samt opnå viden om egen værdi af MUS. Det kan du i stedet læse mere om her.

Sådan anvender I MUS-testen

Testen består af en række udsagn, som I hver især skal besvare i forhold til, hvordan I oplever situationen.

Testen bygger på talrige erfaringer om “den gode MUS” – dvs. en MUS, som alle oplever som god og meningsfuld, og som giver effekt for både arbejdspladsen og den enkelte medarbejder.

Der er én test målrettet lederen/lederne og én test målrettet medarbejderne. 

Den samlede besvarelse fra henholdsvis medarbejdere og leder/lederne danner udgangspunkt for jeres fælles drøftelse.

Materiale

Næste skridt

Ud over MUS-testen, finder du to andre MUS-værktøjer, som kan gøre din MUS endnu bedre:

  • MUS-hjulet hjælper jer i gang med at optimere jeres MUS-proces. Om I skal i gang med at planlægge en ny proces eller justere jeres nuværende, kan I finde inspiration i MUS-hjulet. Med hjulet kommer I hele vejen rundt.
  • MUS-designer er den hurtigste vej til at få en god spørgeramme til MUS-samtalen. Vælg de spørgsmål, der passer bedst til jer, gem dem, send dem eller print dem.

Få hjælp af Kompetencesekretariatet

Hvis du ønsker hjælp til at gennemføre MUS-testen, kan Kompetencesekretariatets konsulenter også facilitere hele processen på en workshop hos jer.

Er du i tvivl om noget, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi tilbyder direkte rådgivning, som er skræddersyet til jeres arbejdsplads’ behov og udfordringer.

Husk, at Kompetencesekretariatets tilbud er finansieret i den statslige overenskomst. Det betyder, at vores hjælp og rådgivning allerede er betalt.

Obs
Skjul nyheder