Menu
Søg

MUS-test: Hvor godt fungerer jeres MUS?

Vi har udviklet en test, der hurtigt giver jer et overblik over jeres MUS-proces lige nu og her. MUS-testen kan I bruge til at tage en snak om, hvor meget I får ud af jeres udviklingssamtaler.

Testen består af 20 udsagn om, hvordan jeres MUS fungerer i praksis. Den er ikke videnskabelig, men bygger på talrige erfaringer om “den gode MUS” – en MUS, som alle oplever som god og meningsfuld og som giver effekt for både arbejdspladsen og den enkelte medarbejder.

Brug testen til at facilitere en dialog om, hvordan I får mere ud af jeres udviklingssamtaler fx i jeres samarbejdsudvalg, et kompetenceudvalg eller personalepolitisk udvalg. Tanken er, at I kan bruge testen til at skabe et fælles billede af, hvilke postive ting og eventuelle udfordringer, I ser i jeres MUS-indsats.
 
Testen er sammensat af en række spørgsmål, som I skal besvare og vurdere hver især.  Efter det laver I en fælles opfølgning og taler om, hvorfor jeres svar er, som de er. Brug drøftelserne og opsamlingen til at fastlægge eventuelle indsatsområder. I er også velkomne til at kontakte os for en sparring om, hvordan I kan styrke jeres MUS-proces.

Kom videre med jeres MUS-proces

Når I har dannet jer et overblik over, hvor meget I får ud af jeres MUS, kan vi hjælpe jer (endnu) videre. Med MUS-hjulet kommer du igennem alle aspekterne af MUS og får input til konkrete tiltag, der gør jeres proces mere effektiv og bedre for alle parter.

Hvis I har brug for et godt udgangspunkt for at begynde at forbedre jeres MUS, kan I også kontakte os. Vi kommer gerne ud på statslige arbejdspladser og holder oplæg om MUS eller faciliterer dialoger og workshops, som giver jer nye indsigter og inspiration. Du kan kontakte os direkte her, eller se et par eksempler på vores oplæg.

Eller tag testen her:

MUS-testen

"*" indicates required fields

Trin 1 af 3

Gennemføres MUS og er den forberedt?*
Mus gennemføres
Lederne er godt forberedte til samtalen*
Lederne er godt forberedte til samtalen
Medarbejderne er godt forberedte til samtalen*
Medarbejderne er godt forberedte til samtalen
Lederen og medarbejderen har aftalt de temaer for samtalen, som aktuelt er vigtigst for dem*
Lederen og medarbejderen har aftalt de temaer for samtalen, som aktuelt er vigtigst for dem

Få hjælp af Kompetencesekretariatet

Uanset hvor langt jeres arbejdsplads er i forhold til jeres strategiske kompetenceudvikling, kan I altid finde hjælp og rådgivning hos os. Vi kan hjælpe med at facilitere workshops, som hjælper jer i gang. Vi komme ud i hele Danmark og holder oplæg om strategisk kompetenceudvikling. I kan også henvende jer, hvis I har brug for overordnet sparring eller rådgivning om, hvordan I griber arbejdet an. 

Alle Kompetencesekretariatets tilbud er finansieret gennem den statslige overenskomst.

Læs mere og book os til en rådgivning.

Kirsten Lotze
Chefkonsulent

Obs