Menu
Søg

Fire trin: Sådan får du penge til din kompetenceudvikling

De statslige overenskomstparter har afsat 172,5 mio. kroner til efteruddannelse, kurser og andre aktiviteter, der udvikler ansatte i staten. Se hvordan du med bare fire trin får del i pengene til din kompetenceudvikling.

Trappetrin med udsigt over hav
Foto af Khachik Simonian fra Unsplash

Der er kun fire enkle trin mellem dig og din ansøgning om fondsstøtte til kompetenceudvikling:

1

Find din fondspulje og retningslinjer for støtte

Du skal være ansat i staten og dækket af en fælles overenskomst for at kunne søge Den Statslige Kompetencefond. Fonden er inddelt i fem puljer med hver deres retningslinjer, der afgør dine muligheder for støtte. For at vide hvilken fondspulje, der er din, skal du vide, hvem der er din forhandlingsberettigede organisation.

Nyttige links

2

Find pris, tid og link til aktivitet

Du skal finde oplysninger frem om den ønskede udviklingsaktivitet: Aktivitetens pris ekskl. moms, start- og slutdatoer samt et link, som peger direkte til kurset eller aktiviteten på uddannelsesudbyderens hjemmeside. Det skal du bruge, når du udfylder din ansøgning online.

3

Lav en aftale med din leder

Du skal aftale med din leder, at du søger til aktiviteten. Det kan eventuelt være i forbindelse med en medarbejderudviklingssamtale (MUS). Din leder skal også godkende din ansøgning, inden den bliver indsendt til fonden.

4

Opret en bruger og udfyld det online ansøgningsskema

Første gang du ansøger, skal du oprette en brugerkonto, som du efterfølgende kan bruge til at følge op på din og fremtidige ansøgninger. Når din ansøgning er indsendt, bliver den i første omgang sendt til din leder, der skal godkende den, inden den sendes til fonden. Ansøger du om støtte fra en fondspuljer, der er midlertidigt tømt, så bliver ansøgningen afvist. Det er derfor vigtigt, at din leder ikke godkender ansøgningen før der er midler i den puljer, du søger om støtte fra. Tjek derfor om der er penge i din fondspulje inden du beder din leder godkende ansøgningen.

Fonden bliver løbende fyldt op

Der er ingen ansøgningsfrister i Den Statslige Kompetencefond. Når en fondspulje bliver midlertidigt tømt for midler, er det vigtigt at notere sig tidspunkterne, hvor der kommer nye fondsmidler at søge.

Det er først fra åbningstidspunktet, at fonden modtager ledergodkendte ansøgninger. Ansøgninger, der indsendes før tidspunktet, vil blive afvist. Ansøger kan dog godt gøre ansøgningen klar og sende den til leder, men lederen må ikke godkende og indsende til fonden før åbningstidspunktet.

I OK21 fyldes fonden op med nye midler tre gange om året. Det kommer til at ske første tirsdag i juni, oktober og februar. Se alle datoerne, og opdater din kalender, så du er klar, når fonden fyldes op.

Se status for alle fondspuljerne.

Obs